Карамельний медовий рулет з малиною: рецепт ніжного десерту від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати карамельний медовий рулет з малиною на кожен день.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».
Інгредієнти для тіста:
- 160г яєць (3 великі);
- 70г цукру;
- 180г рідкого меду;
- 30мл рослинної олії без запаху;
- 240г борошна;
- 1ч.л соди.
Приготування:
Яйця кімнатної температури збиваємо з цукром впродовж 5-7хв. до світлої пишної маси. Додаємо олію та мед і перемішуємо міксером на низьких оборотах, поки маса стане однорідною (2-3хв.) У кілька прийомів додаємо просіяні борошно та соду. Вимішуємо тісто вінчиком, по часовій стрілці, як вимішуєте лопаткою класичний бісквіт.
Викладаємо тісто на деко з пергаментом (у мене 30/35см). Випікаємо 13хв. в попередньо розігрітій духовці до 180°. Готовий корж при натисканні пружинить. Він ні в якому разі не повинен перетриматись. Далі перевертаємо корж на ще один шмат пергаменту, знімаємо той, на якому випікався. Перекладаємо корж назад. Даємо охолонути.
Крем
- 400г жирної сметани від 20%;
- 250г вареного згущеного молока (якісного);
- 1 пакетик згущувача (в складі повинен бути лише крохмаль і пудра).
Приготування:
Охолоджені сметану та згущенку збиваємо впродовж 2хв. Додаємо згущувач і перемішуємо вінчиком. Чекаємо 3-4хв. Далі знову збиваємо до густої щільної маси.
Наступним кроком промазуємо рулет по площині (на один край наносимо зовсім трішки крему, - щоб при згортуванні він не вилазив). Викладаємо малину та дрібно нарублений шоколад (15гр.).
Даємо пропитатись коржу 10хв. і лише тоді згортуємо у рулет. Кремом, який залишився, промазуємо верх і присипаємо крихтою від будь-якого пісочного або медового печива.

Читайте також:
- Врожаю не буде кінця: як правильно доглядати абрикос навесні та влітку
- Де на Волині збирають білі гриби у травні 2025 року
- Отримаєте багатий врожай: коли садити перець у травні 2025