Бюджетний пиріг на новорічний стіл: простий рецепт, який виходить з першого разу

Бюджетний пиріг на новорічний стіл: простий рецепт, який виходить з першого разу

Домашній пиріг смакує значно краще за магазинний, і далеко не всі рецепти потребують складної техніки приготування. Це простий варіант випічки зі звичайних продуктів, які є на кожній кухні, де головним інгредієнтом стане варення.

Такий пиріг доречний як для буденного столу, так і для святкового — зокрема на Новий рік, пише Сенсація.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 6 ст. л.
  • олія – 6 ст. л.
  • молоко – 6 ст. л.
  • борошно – 6 ст. л.
  • розпушувач – 9 г
  • варення – 400 г
  • горіхи – 150 г

Першим кроком необхідно збити яйця у глибокій ємності, поступово додаючи цукор, не припиняючи збивати. До цієї маси потрібно додати рослинну олію, молоко. Наприкінці необхідно додати попередньо просіяне борошно, але слід це робити частинами. Вимішувати варто обережно, і не забути внести розпушувач. В результаті у вас має вийти м’яке, гладке тісто.

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Вам знадобиться форма середнього розміру – 20 х 30, її необхідно змастити олією та вистелити пергамент. У форму виливаємо половину тіста й розподіляємо його по поверхні, після чого відправляємо в духовку. Випікати потрібно протягом 15 хвилин.

Паралельно з цим слід підігріти варення, а горіхи подрібнити за допомогою ножа. Виймаємо форму з напівготовим коржем і змащуємо його варенням, посипаючи горіхами. Зверху виливаємо другу частину тіста.

Знову відправляємо випічку в духовку на 20 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки – якщо вона виходить сухою, пиріг готовий. Випічку рекомендується залишити у формі до повного охлодження, після чого дістати й перед подачею нарізати на порційні шматки.

Читайте також:

Можливо зацікавить