Квашені баклажани з овочами: рецепт смачної закуски

Квашені баклажани з овочами всередині — популярна закуска на півдні України. Вони поєднують ніжність, пряність і яскравий літній смак.
Господині діляться перевіреним рецептом, який легко приготувати вдома, і така страва стане справжньою окрасою столу, пише Сенсація.
Інгредієнти:
- 13 середніх баклажанів;
- цибуля – 1,3 кг;
- морква – 1,2 кг;
- пучок селери;
- пучок петрушки;
- сіль за смаком;
- 2 склянки олії.

Приготування:
Баклажани попередньо відварити у підсоленій воді 5-7 хвилин після закипання. Перед тим, як їх відправляти в каструлю, зробіть один поздовжній надріз посередині, але не до кінця.
Потім потрібно потерти моркву. Нарізаємо цибулю (можна пір’ячками, півкільцями або кубиками на ваш розсуд). Далі обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії окремо моркву та окремо цибулю. Після овочі потрібно охолодити. Нарізаємо зелень – петрушку, селера. Відправляємо у спільну миску з овочами. Посоліть, поперчіть. За бажанням можна додати трохи часнику.

Тепер беремо баклажани, відкриваємо та закладаємо овочеву начинку.

Потім беремо звичайну емальовану каструлю великого розміру. На дно кладете зелень і тепер щільно укладаємо нафаршировані баклажани. Потім накриваємо марлею та тарілкою і зверху ставимо прес. Залишаємо на дві доби при кімнатній температурі на кухні.

Далі беремо невелику каструльку, наливаємо в неї дві склянки рафінованої олії. Потім ставимо його на вогонь та доводимо до кипіння.
Потім дуже акуратно невеликими порціями заливаємо гарячою олією мариновані баклажани. Зберігати у холодильнику.

Читайте також:
- Салат з капусти без стерилізації: простий рецепт, що зберігається до двох місяців
- Осіннє рівнодення: які роботи треба встигнути зробити на городі до 23 вересня
- Варення з кабачків: незвичний десерт, який здивує смаком