Квашені баклажани з овочами: рецепт смачної закуски

Квашені баклажани з овочами: рецепт смачної закуски

Квашені баклажани з овочами всередині — популярна закуска на півдні України. Вони поєднують ніжність, пряність і яскравий літній смак.

Господині діляться перевіреним рецептом, який легко приготувати вдома, і така страва стане справжньою окрасою столу, пише Сенсація.

Інгредієнти:

  • 13 середніх баклажанів;
  • цибуля – 1,3 кг;
  • морква – 1,2 кг;
  • пучок селери;
  • пучок петрушки;
  • сіль за смаком;
  • 2 склянки олії.

Квашені баклажани з овочами: рецепт смачної закуски

Приготування:

Баклажани попередньо відварити у підсоленій воді 5-7 хвилин після закипання. Перед тим, як їх відправляти в каструлю, зробіть один поздовжній надріз посередині, але не до кінця.

Потім потрібно потерти моркву. Нарізаємо цибулю (можна пір’ячками, півкільцями або кубиками на ваш розсуд). Далі обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії окремо моркву та окремо цибулю. Після овочі потрібно охолодити. Нарізаємо зелень – петрушку, селера. Відправляємо у спільну миску з овочами. Посоліть, поперчіть. За бажанням можна додати трохи часнику.

Квашені баклажани з овочами: рецепт смачної закуски

Тепер беремо баклажани, відкриваємо та закладаємо овочеву начинку.

Квашені баклажани з овочами: рецепт смачної закуски

Потім беремо звичайну емальовану каструлю великого розміру. На дно кладете зелень і тепер щільно укладаємо нафаршировані баклажани. Потім накриваємо марлею та тарілкою і зверху ставимо прес. Залишаємо на дві доби при кімнатній температурі на кухні.

Квашені баклажани з овочами: рецепт смачної закуски

Далі беремо невелику каструльку, наливаємо в неї дві склянки рафінованої олії. Потім ставимо його на вогонь та доводимо до кипіння.

Потім дуже акуратно невеликими порціями заливаємо гарячою олією мариновані баклажани. Зберігати у холодильнику.

Квашені баклажани з овочами: рецепт смачної закуски

Читайте також:

Можливо зацікавить