Квашений буряк: простий рецепт, який зберігає всі вітаміни

Квашений буряк: простий рецепт, який зберігає всі вітаміни

Буряк ми найчастіше споживаємо відвареним чи тушкованим, проте є й інший спосіб приготування — квашення. У такому вигляді він зберігає максимум вітамінів і набуває особливого, насиченого смаку.

Квашений буряк чудово підходить для приготування шпундри, бігусу чи борщу, а квас із нього господині використовують навіть для маринування та пом’якшення м’яса.

Рецептом поділились на YouTube-каналі «Карпатські шкварки», пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • буряк дрібний, твердий, без тріщин
  • вода

Як приготувати квашений буряк

Добре вимийте буряк, а потім очистіть від шкірки. Покладіть цілі буряки в банку, не розрізаючи, та розміщуйте їх вільно, залишаючи достатньо місця, щоб вони могли збільшитися в об'ємі. Це запобіжить розтріскуванню банки.

Залийте буряки чистою водою кімнатної температури, бажано не з-під крана. Буряк має бути повністю покритий водою. Накрийте банку кришкою, не закручуючи її, або марлею. Перенесіть банку в темне місце. Оптимальна температура для квашення – від 18 до 24°C.

У перші два дні може з'явитися піна. Її потрібно знімати ложкою. Буряки квасяться приблизно 10 днів. Щоб зупинити процес бродіння, переставте банку з готовим квашеним буряком у холодне місце.

Читайте також:

Можливо зацікавить