Квашений буряк: простий рецепт, який зберігає всі вітаміни

Буряк ми найчастіше споживаємо відвареним чи тушкованим, проте є й інший спосіб приготування — квашення. У такому вигляді він зберігає максимум вітамінів і набуває особливого, насиченого смаку.
Квашений буряк чудово підходить для приготування шпундри, бігусу чи борщу, а квас із нього господині використовують навіть для маринування та пом’якшення м’яса.
Рецептом поділились на YouTube-каналі «Карпатські шкварки», пише Телеграф.
Інгредієнти:
- буряк дрібний, твердий, без тріщин
- вода
Як приготувати квашений буряк
Добре вимийте буряк, а потім очистіть від шкірки. Покладіть цілі буряки в банку, не розрізаючи, та розміщуйте їх вільно, залишаючи достатньо місця, щоб вони могли збільшитися в об'ємі. Це запобіжить розтріскуванню банки.
Залийте буряки чистою водою кімнатної температури, бажано не з-під крана. Буряк має бути повністю покритий водою. Накрийте банку кришкою, не закручуючи її, або марлею. Перенесіть банку в темне місце. Оптимальна температура для квашення – від 18 до 24°C.
У перші два дні може з'явитися піна. Її потрібно знімати ложкою. Буряки квасяться приблизно 10 днів. Щоб зупинити процес бродіння, переставте банку з готовим квашеним буряком у холодне місце.
Читайте також:
- Хрусткі кабачкові слайси замість чипсів: простий рецепт
- Соус із сливи, який здивує смаком: ідеальне доповнення до м’яса та риби
- Як врятувати город від фітофторозу: осінні поради для знезараження ґрунту