На війну пішов одним із перших: спогади про 24-річного Героя з Волині

На війну пішов одним із перших: спогади про 24-річного Героя з Волині

Солдат з Волині Василь Величко, позивний Васьок, загинув 24 березня 2022 року, виконуючи бойове завдання поблизу села Засілля на Миколаївщині. Воїну було 24 роки.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Василь народився в селі Тоболи Волинської області. Навчався у Луцькому центрі професійно-технічної освіти, здобув фах фотографа. У мирному житті був приватним підприємцем, займався деревиною. Також виступав як діджей під псевдонімом «didjei Kubanskui». Любив грати на музичних інструментах, особливо на гітарі, та співати.

Займався спортом, грав у місцевій футбольній команді.

Під час повномасштабної війни Василь вирішив іти на фронт. Приєднався до лав 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Обіймав посаду водія-санітара.

«Вася був веселим і щирим. Люди до нього тягнулись, мав багато друзів. Мій брат був хорошою людиною. За власні кошти придбав форму для гравців своє футбольної команди і ще багато чого хорошого зробив для свого села. На війну пішов одним із перших, був наймолодший з-поміж хлопців з нашого села, які вирушили захищати Батьківщину. Він сильно переживав за людей і не міг всидіти вдома. Тільки почалась війна, допомагав місцевим військовим всім, чим міг. А 4 березня і сам пішов на війну», – розповіла сестра загиблого Ольга.

Посмертно боєць нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали захисника у рідному селі.

У Василя залишилися батьки, сестра і двоє братів.

Читайте також:

Можливо зацікавить