Осінній смак у кожному шматочку: рецепт ніжної шарлотки з яблуками

Осінній смак у кожному шматочку: рецепт ніжної шарлотки з яблуками

Осінь неможливо уявити без запаху стиглих яблук і домашньої шарлотки. Саме зараз — найкраща пора для смачних десертів.

ТСН підготував рецепт яблучного пирога від кулінарки Мирослави Пекарюк.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 100 мл молока
  • 270 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 700 г яблук

Приготування

Відокремте жовтки від білків. Додайте до жовтків 100 г цукру. Добре перемішайте та додайте масло. Перетріть цю масу. Потім додайте до неї молоко, борошно та розпушувач. Гарно вимісіть до однорідності.

Форму для випікання застеліть пергаментом. Викладіть тісто та рівномірно розподіляємо його по усій формі. Натираємо яблука. Обов’язково віджимаємо з них сік. Яблучну масу викладаємо на тісто.

Розігрійте духовку до 180 градусів та поставте пиріг. Випікайте 25-30 хвилин. У цей час до холодних білків поступово додайте 100 грам цукру і збийте міксером до піків. Пиріг змастіть білками і тримайте в духовці ще 10 хвилин.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Чим підживити орхідеї в жовтні

Натуральне «золото» для орхідей: простий напій оживить навіть сплячі квіти

Як легко відмити кухню від жиру: три прості й перевірені народні лайфхаки

Як легко відмити кухню від жиру: три прості й перевірені народні лайфхаки

Чому жовтіє пеларгонія і як врятувати рослину в домашніх умовах

Чому жовтіє пеларгонія і як врятувати рослину в домашніх умовах

Як приготувати яблучні оладки

Осінні яблучні оладки: простий рецепт пухких і ароматних ласощів за 15 хвилин

Як правильно варити квасолю: поради, час приготування та трюки для ідеального результату

Як правильно варити квасолю: поради, час приготування та трюки для ідеального результату

Ось що потрібно зробити: як очистити стару сковорідку від нагару за кілька хвилин

Ось що потрібно зробити: як очистити стару сковорідку від нагару за кілька хвилин

Таких качанів ви ще не бачили: чим підгодувати пізню капусту

Не наливалася капуста, але «чорне золото» зробило диво: тугі качани за 14 днів і не бояться холоду

Буде квітнути навіть взимку: чим поливати пеларгонію, щоб вона випускала нові бутони цілий рік

Буде квітнути навіть взимку: чим поливати пеларгонію, щоб вона випускала нові бутони цілий рік

Луцький медовар, чий питний мед визнано найкращим у світі, розповів про свій рецепт
відео

Луцький медовар, чий питний мед визнано найкращим у світі, розповів про свій рецепт