Перегляньте свої запаси: яку консервацію краще викинути
Щороку господарі та господині готуються до зими та роблять заготовки на зиму. Проте інколи консервації на зиму настільки багато, що в погребі вона стоїть не один рік.
Є ознаки, за якими можна зрозуміти, що консервацію краще викинути, - пише Ukr.media.
За умови правильної підготовки продуктів і дотримання технології консервації, більшість домашніх заготовок можна зберігати до двох років. До них належать мариновані та солоні овочі, лечо, різні соуси тощо.
Однак існують кілька видів домашніх запасів, яких саме час позбутися з настанням весни.
Йдеться про компоти та варення, особливо, приготовані з кісточками. Їхній термін придатності становить не більше 6-8 місяців. Уся річ у тім, що за більш тривалого зберігання в цих заготовках утворюється амигдалін, який, своєю чергою, може перетворитися на отруйну синильну кислоту.
Також варто підійти з великою обережністю до солінь із грибів. Зберігати їх рекомендується не більше 12 місяців.
І звісно, в жодному разі не варто вживати в їжу будь-яку консервацію, якщо ви помітите ці ознаки:
- здута кришка;
- каламутний, загуслий розсіл;
- підозрілий запах.
Усе це свідчить про зіпсованість заготовок. Промивати, а також варити й смажити такі продукти не можна: термообробка не допоможе.
Читайте також:
- Чому вибухають банки з консервацією: найчастіші помилки
- Домашня тушонка зі свинини на зиму: простий рецепт
- Підходить для борщу і салатів: як приготувати соковитий маринований буряк на зиму