Піниться, наче магазинний: як приготувати домашній квас з цикорію

Простий рецепт квасу із цикорію

Цикорій — популярний натуральний замінник кави, який містить багато поживних речовин і може приносити користь при діабеті, артриті, цирозі печінки, захворюваннях підшлункової залози та інших недугах.

А ще з цикорію можна приготувати смачний квас, який буде порятунком у спекотні дні.

Про те, як приготувати квас з цикорію, який піниться, наче магазинний, пише ТСН.

Інгредієнти для приготування квасу з цикорію

  • вода — 3 л,
  • цукор — 200 г,
  • цикорій — 1 ст. л,
  • лимонна кислота — пів ч. л,
  • сухі дріжджі — 1 ч. л.

Як приготувати квас

До місткості наливаємо три літри води, додаємо цукор, лимонну кислоту та цикорій. Все ретельно перемішуємо. Ставимо на вогонь, доводимо суміш до кипіння. Щойно вода з інгредієнтами закипить, прибираємо місткість із рідиною з вогню та охолоджуємо до кімнатної температури.

Коли рідина стане кімнатної температури, потрібно засипати поверхню сухими дріжджами. Коли вони вберуть вологу, добре перемішайте. Накрийте суміш марлею або просто кришкою та залиште квас за кімнатної температури на 6 годин.

Через 6 годин на поверхні напою має з’явитися пінка, отже, дріжджі активувалися. Процідіть квас, розлийте до пляшок, закрутіть кришками. Поставте до холодильника на декілька днів. Квас готовий до вживання.

Якщо закриту пляшку залишити за кімнатної температури, то зігрівшись, бродіння знову активізується, і квас почне бродити далі.

Читайте також:

Можливо зацікавить