До Луцька привезли понад 3 мільйони шприців: хто і навіщо

До Луцька привезли понад 3 мільйони шприців: хто і навіщо

У п'ятницю, 15 вересня, до Луцька привезли 2 вантажівки з 3 мільйонами медичних шприців. Цей вантаж від Міністерства праці, охорони здоров'я та соціальних справ землі Північний Рейн-Вестфалія (Німеччина) буде розповсюджений за потребами по Україні.

Понад 3 мільйони шприців і багато фізіологічного розчину доставили у Луцьк для подальшого розподілення по закладах охорони здоров'я. Як розповіла виданню ВСН депутатка Волинської облради та громадська діячка Юлія Вусенко, цей вантаж привіз німецький волонтер Майк.

«За сприяння мережі захисту національних інтересів «АНТС», яка повністю оплатила дорогу, німецький волонтер Майк привіз цей вантаж до Луцька. Він уже  вчотирнадцяте приїздить в Україну та доставив уже понад 25 пожежних і близько 15 медичних автомобів. Також він привіз два апарати для гемодіалізу - вони вже поїхали у КП «Володимирське ТМО», - зауважила Юлія Вусенко.

Депутатка облради додала, що волонтерські організації можуть звертатися, якщо мають потребу у шприцах, за запитом їх відправлять куди необхідно. 

Нагадаємо, кілька тижнів тому під час візиту міністра охорони здоров’я Карла-Йозефа Лауманна до організації з надання допомоги «Support Pillars e.V» у Ленгеріху було вирішено, що пожертва у розмірі понад 1 мільйон євро піде нам на шприци і розподілять її безпосередньо в Україні.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить