Ростиме просто на очах: підживіть болгарський перець цим добривом у серпні

Що любить перець болгарський?

Болгарський перець - примхлива культура, яка потребує багато догляду. Важливо не ігнорувати фінальне підживлення перцю у серпні. Завдяки правильному догляду в останній місяць літа перець виросте великим, солодким і соковитим, а також буде довго плодоносити.

Існує одне перевірене добриво, яким потрібно підживлювати цей овоч на городі, - пишуть новини.LIVE.

Швидкому дозріванню і стабілізації рівня цукру в складі болгарського перцю сприяє сонце. Річ у тому, що рівень і фотосинтез великої розпеченої зірки зменшується, тому цьому овочу стає дедалі важче дозрівати і давати хороші плоди.

Тому необхідно терміново рятувати урожай цієї культури, щоб не залишитися без смачного і соковитого перцю, який часто додається до різних страв. Зокрема, важливо знати, яке підживлення допоможе цій рослині знову зріти.

Як допомогти болгарському перцю дозрівати

Досвідчені дачники рекомендують скористатися однією хитрістю, яка допоможе болгарському перцю. За їхніми словами, овочу потрібно дати те, куди він направлятиме частину вуглеводів, яка потрібна для утворення тканини плодів.

Цією хитрістю є азотне добриво, яке допоможе відновити продукти фотосинтезу. За допомогою азоту ці продукти йтимуть на те, щоб формувати плоди на рослині. Попри те, що цією речовиною неможливо повністю замінити ті, які перець самостійно виробляє, цілком можливо поліпшити його присмак.

Якими добривами можна підживити перець

Дачники з досвідом кажуть, що можна підживити болгарський перець будь-якими добривами, до складу яких входить азот. Наприклад, це може бути азот і калій у загальному співвідношенні 12 грамів на десять літрів води або ж сечовина у кількості 12 грамів на такий самий об’єм води.

Також можна підгодувати болгарський перець комплексними добривами, але виключно тими, де менша кількість азоту. 

Читайте також:

Можливо зацікавить