Розкішні дубайські паски з фісташками: луцька фудблогерка поділилась рецептом

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом дубайських пасок з начинкою, які мають розкішну текстуру, яскравий фісташковий смак і чудову глазур на білому шоколаді.
Про те, як приготувати випічку, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Паска (3 шт, форма Ø11 см)
Інгредієнти:
- 130 г цукру
- 20 г пресованих дріжджів
- 130 мл теплого молока
- 2 яйця
- 370 г борошна манітоба
- 35 г фісташкового борошна
- 4 г солі
- 50 г розтопленого масла кімнатної температури
- 1 ст. л. лимонної цедри
Приготування:
До теплого молока додати дріжджі, пів ст. л. цукру та 3 ст. л. борошна. Залишити опару на 20 хв.
Додати яйця, цукор, цедру, масло. Вимішати. Додати фісташкове борошно з сіллю, а потім — просіяне борошно манітоба частинами.
Замісити тісто 7–8 хв на робочій поверхні, залишити на 1,5–2 год у теплому місці. Обім’яти тісто, розкласти у форми (на 1/3), залишити ще на 1–1,5 год. Випікати при 170°C 23–25 хв. Остудити на решітці, зняти форми. Шоколадна начинка
Інгредієнти:
- 170 г молочного шоколаду
- 80 мл вершків 33%
Приготування:
Нагріти вершки, залити ними шоколад, вимішати до однорідності. Охолодити ганаш 2 год у холодильнику. Перед використанням перемішати ложкою. Також у паски можна додати фісташкову начинку з тістом катаїфі — вона чудово пасує до святкової випічки. У центр кожної паски вирізати дірочку, наповнити начинками та поставити в холодильник на 30 хв.
Глазур
Інгредієнти:
- 150 г білого шоколаду
- 10 г фісташкової натуральної пасти
- 7 г фісташкової деліпасти
Приготування:
Розтопити шоколад, додати пасту, залишити глазур на 2 год при кімнатній температурі. Покрити охолоджені паски, прикрасити фісташками.
Читайте також:
- Віряни більше години стояли в черзі: у луцькому соборі освятили вербу
- Натуральний барвник: як фарбувати яйця за допомогою звичайного цибулиння
- Страсний тиждень: що можна і не можна робити