Розкішні дубайські паски з фісташками: луцька фудблогерка поділилась рецептом

Розкішні дубайські паски з фісташками: луцька фудблогерка поділилась рецептом

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом дубайських пасок з начинкою, які мають розкішну текстуру, яскравий фісташковий смак і чудову глазур на білому шоколаді.

Про те, як приготувати випічку, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Паска (3 шт, форма Ø11 см)

Інгредієнти:

  • 130 г цукру
  • 20 г пресованих дріжджів
  • 130 мл теплого молока
  • 2 яйця
  • 370 г борошна манітоба
  • 35 г фісташкового борошна
  • 4 г солі
  • 50 г розтопленого масла кімнатної температури
  • 1 ст. л. лимонної цедри

Приготування:

До теплого молока додати дріжджі, пів ст. л. цукру та 3 ст. л. борошна. Залишити опару на 20 хв.

Додати яйця, цукор, цедру, масло. Вимішати. Додати фісташкове борошно з сіллю, а потім — просіяне борошно манітоба частинами.

Замісити тісто 7–8 хв на робочій поверхні, залишити на 1,5–2 год у теплому місці. Обім’яти тісто, розкласти у форми (на 1/3), залишити ще на 1–1,5 год. Випікати при 170°C 23–25 хв. Остудити на решітці, зняти форми. Шоколадна начинка

Інгредієнти:

  • 170 г молочного шоколаду
  • 80 мл вершків 33%

Приготування:

Нагріти вершки, залити ними шоколад, вимішати до однорідності. Охолодити ганаш 2 год у холодильнику. Перед використанням перемішати ложкою. Також у паски можна додати фісташкову начинку з тістом катаїфі — вона чудово пасує до святкової випічки. У центр кожної паски вирізати дірочку, наповнити начинками та поставити в холодильник на 30 хв.

Глазур

Інгредієнти:

  • 150 г білого шоколаду
  • 10 г фісташкової натуральної пасти
  • 7 г фісташкової деліпасти

Приготування:

Розтопити шоколад, додати пасту, залишити глазур на 2 год при кімнатній температурі. Покрити охолоджені паски, прикрасити фісташками.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Навіки 24: матері загиблого бійця з Луцької громади вручили нагороду сина

Навіки 24: матері загиблого бійця з Луцької громади вручили нагороду сина

Як зробити, щоб сирники не розвалювалися на сковороді

Як зробити, щоб сирники не розвалювалися на сковороді: сім простих порад

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Костянтина Голуба та Олександра Веремчука

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Костянтина Голуба та Олександра Веремчука

Ніжний яблучний пиріг на медовому тісті: рецепт, який завойовує з першого шматочка

Ніжний яблучний пиріг на медовому тісті: рецепт, який завойовує з першого шматочка

Домашній яблучний пиріг: простий рецепт з мінімумом інгредієнтів

Домашній яблучний пиріг: простий рецепт з мінімумом інгредієнтів

Французький яблучний пиріг-«невидимка»: ніжний десерт, який тане в роті

Французький яблучний пиріг-«невидимка»: ніжний десерт, який тане в роті

Сало буде танути в роті: найкращі рецепти засолювання різними способами

Сало буде танути в роті: найкращі рецепти засолювання різними способами

Тертий яблучний пиріг, який завжди вдається — простий рецепт із хрумким тістом і соковитою начинкою

Тертий яблучний пиріг, який завжди вдається — простий рецепт із хрумким тістом і соковитою начинкою

Чорний борщ: волинянка розповіла секрет приготування давньої страви
відео
фото

Чорний борщ: волинянка розповіла секрет приготування давньої страви