Шоколадний манник без яєць і кефіру: простий пісний рецепт
Майже всі рецепти манника готують на кефірі або кислому молоці, однак у цьому варіанті обійшлися без них. Десерт замішують на олії, без яєць, а насиченого шоколадного смаку йому надає какао; за бажанням випічку можна доповнити шоколадною глазур’ю.
Пісним рецептом ділиться Shuba.
Інгредієнти
Тісто:
- Манка - 1 скл.
- Борошно пшеничне - 1 скл.
- Цукор - 1 скл.
- Вода - 1 скл.
- Какао - 3 ст. л.
- Олія соняшникова - 0.5 скл.
- Розпушувач - 2 ч. л.
- Сіль за смаком
Глазур:
- Какао - 2 ст. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Олія соняшникова - 3 ст. л.
- Вода - 4 ст. л.
Приготування:
У велику миску насипте цукор, манку та залийте холодною водою. Добре перемішайте і залиште на 30 хв. Потім додайте ванільний цукор, сіль і какао, ретельно перемішайте вінчиком. Просійте борошно і всипте розпушувач. Знову перемішайте, щоб не було грудочок.
Духовку розігрійте до 180°С. Тісто перелийте у форму, розрівняйте лопаткою. Випікайте 15-20 хв. до сухої шпажки. Тим часом у каструльці поєднайте цукор, какао, олію та воду. Поставте на повільний вогонь і, помішуючи вінчиком, проваріть глазур 1 хв. Готовому маннику дайте трохи охолонути і покрийте його глазур’ю.
Читайте також:
- Чи можна повторно кип’ятити воду: лікарі пояснили, чим це може бути небезпечно
- Чи можна їсти сало на ніч і не набрати вагу: пояснення дієтологів
- Шоколадний бісквіт без яєць, молока й масла: виходить вологим і ніжним