Шоколадний манник без яєць і кефіру: простий пісний рецепт

Шоколадний манник без яєць і кефіру: простий пісний рецепт

Майже всі рецепти манника готують на кефірі або кислому молоці, однак у цьому варіанті обійшлися без них. Десерт замішують на олії, без яєць, а насиченого шоколадного смаку йому надає какао; за бажанням випічку можна доповнити шоколадною глазур’ю.

Пісним рецептом ділиться Shuba.

Інгредієнти

Тісто:

  • Манка - 1 скл.
  • Борошно пшеничне - 1 скл.
  • Цукор - 1 скл.
  • Вода - 1 скл.
  • Какао - 3 ст. л.
  • Олія соняшникова - 0.5 скл.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сіль за смаком

Глазур:

  • Какао - 2 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Олія соняшникова - 3 ст. л.
  • Вода - 4 ст. л.

Приготування:

У велику миску насипте цукор, манку та залийте холодною водою. Добре перемішайте і залиште на 30 хв. Потім додайте ванільний цукор, сіль і какао, ретельно перемішайте вінчиком. Просійте борошно і всипте розпушувач. Знову перемішайте, щоб не було грудочок.

Духовку розігрійте до 180°С. Тісто перелийте у форму, розрівняйте лопаткою. Випікайте 15-20 хв. до сухої шпажки. Тим часом у каструльці поєднайте цукор, какао, олію та воду. Поставте на повільний вогонь і, помішуючи вінчиком, проваріть глазур 1 хв. Готовому маннику дайте трохи охолонути і покрийте його глазур’ю.

Читайте також:

Можливо зацікавить