Шоколадний бісквіт без яєць, молока й масла: виходить вологим і ніжним
Навіть без яєць, молока та вершкового масла можна приготувати смачну домашню випічку. Цей простий шоколадний бісквіт не потребує міксера, а виходить вологим, ніжним і насиченим на смак.
За бажання розріжте його на три коржі та змастіть будь-яким кремом, варенням і прикрасьте шоколадною глазур’ю, пише ТСН.
Інгредієнти
- борошно пшеничне200 г
- цукор -170 г
- какао-порошок - 40 г
- сода харчова -1 ч. л.
- сіль - щіпка
- ванільний цукор - 10 г
- вода - 220 мл
- олія - 70 мл
- оцет - 1 ч. л.
Для сухої суміші в мисці з’єднайте борошно, цукор, какао-порошок, соду харчову, сіль, ванільний цукор і добре перемішайте.
В окремій мисці з’єднайте воду, олію, оцет, перемішайте, всипте суху суміш і ще раз перемішайте, залиште на 10 хвилин. Дно форми для запікання вистеліть пергаментом і вилийте тісто у форму.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Дайте повністю охолонути і витягніть із форми.
За бажанням посипте цукровою пудрою.
Читайте також:
- Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці
- Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю
- Чи можна їсти шкірку від сала: користь і приховані ризики