Швидкий кабачковий пиріг на кефірі: смачний і гарячим, і холодним

Якщо немає часу довго возитися на кухні, цей пиріг стане справжньою знахідкою. Соковита начинка, ніжне тісто й прості інгредієнти роблять його стравою, яка смакує і гарячою, і холодною.
Про це пише Сенсація.
Інгредієнти:
Для тіста:
- кефір – 250 мл;
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 200 г;
- розпушувач – 2 чайні ложки;
- рослинна олія – 3 столові ложки;
- сіль – ½ чайної ложки;
Для начинки:
- кабачок – 300 г;
- болгарський перець – 1 шт.;
- бринза -150 г;
- зелень – кріп, петрушка, зелена цибуля;
- помідор – 1 шт. для прикраси;
- сіль та чорний мелений перець за смаком.
Приготування:
Кабачок натираємо на великій тертці, солимо і залишаємо на 5 хв. Саме тоді нарізаємо дрібним кубиком солодкий перець. Рубаємо кріп, петрушку та зелену цибулю. У миску перекладаємо віджатий кабачок, перець та зелень. Сюди ж руками кришимо бринзу. Солимо, перчимо і перемішуємо.

Приступаємо до тіста. У миску вбиваємо два яйця, додаємо щіпку солі, 250 г кефіру, 3 столові ложки олії. Перемішуємо. Потім вводимо 200 г борошна разом з розпушувачем. Перемішуємо. Тісто готове.

Форму застеляємо пергаментом. Спочатку виливаємо половину тіста, потім викладаємо начинку, акуратно розподіляємо її поверхнею і виливаємо другу половину тіста.
Дуже тонко нарізаємо помідори і викладаємо їх по колу. Відправляємо у духовку.

Випікаємо при температурі 190 градусів. Режим верх/низ. Час приготування орієнтовно 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Читайте також:
- Як заготовити сливи на зиму: три прості способи, що збережуть смак літа
- Два універсальні добрива для огірків: працюють швидко й доступні всюди
- Запіканка з кабачків за 30 хвилин: проста і смачна страва для всієї родини