Швидкий кабачковий пиріг на кефірі: смачний і гарячим, і холодним

Рецепт смачного кабачкового пирога

Якщо немає часу довго возитися на кухні, цей пиріг стане справжньою знахідкою. Соковита начинка, ніжне тісто й прості інгредієнти роблять його стравою, яка смакує і гарячою, і холодною.

Про це пише Сенсація.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • кефір – 250 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач – 2 чайні ложки;
  • рослинна олія – 3 столові ложки;
  • сіль – ½ чайної ложки;

Для начинки:

  • кабачок – 300 г;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • бринза -150 г;
  • зелень – кріп, петрушка, зелена цибуля;
  • помідор – 1 шт. для прикраси;
  • сіль та чорний мелений перець за смаком.

Приготування:

Кабачок натираємо на великій тертці, солимо і залишаємо на 5 хв. Саме тоді нарізаємо дрібним кубиком солодкий перець. Рубаємо кріп, петрушку та зелену цибулю. У миску перекладаємо віджатий кабачок, перець та зелень. Сюди ж руками кришимо бринзу. Солимо, перчимо і перемішуємо.

Швидкий кабачковий пиріг на кефірі: смачний і гарячим, і холодним

Приступаємо до тіста. У миску вбиваємо два яйця, додаємо щіпку солі, 250 г кефіру, 3 столові ложки олії. Перемішуємо. Потім вводимо 200 г борошна разом з розпушувачем. Перемішуємо. Тісто готове.

Швидкий кабачковий пиріг на кефірі: смачний і гарячим, і холодним

Форму застеляємо пергаментом. Спочатку виливаємо половину тіста, потім викладаємо начинку, акуратно розподіляємо її поверхнею і виливаємо другу половину тіста.

Дуже тонко нарізаємо помідори і викладаємо їх по колу. Відправляємо у духовку.

Швидкий кабачковий пиріг на кефірі: смачний і гарячим, і холодним

Випікаємо при температурі 190 градусів. Режим верх/низ. Час приготування орієнтовно 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Читайте також:

Можливо зацікавить