Свіжа, хрумка та соковита аж до травня: простий спосіб зберегти моркву на довго

Свіжа, хрумка та соковита аж до травня: простий спосіб зберегти моркву на довго

Серпень – активний період збирання врожаю. Виростивши гарну, смачну моркву, будь-якому господарю хочеться зробити запаси на зиму, щоб їсти смачні та корисні овочі з власної грядки якомога довше. При організації зимового зберігання важливо все – від вибору сорту та сортування плодів до вибору способу зберігання та облаштування місця під коренеплід.

Про це пише видання «Добрі новини»

Зібраний урожай перед закладкою на зберігання потрібно просушити на свіжому повітрі в тіні, уникаючи прямих променів сонця. Після цього слід обрізати зелену частину, оскільки вона може перетягнути на себе вологу та поживні речовини і таким чином зменшить час зберігання овочів.

Один із найлінивіших способів зберігання моркви — просто покласти її в поліетиленові пакети та забути. Без зайвих рухів і перевірок: загорніть коренеплоди в окремі пакети з маленькими отворами. Завдяки цьому методу морква не пересихає та довго зберігається.

Але важливо не переборщити з вологістю, щоб пакет не став затхлим. Можна лишити моркву в пакетах прямо в коморі або погребі, де температура не підіймається вище 2-3 градусів.

Свіжа, хрумка та соковита аж до травня: простий спосіб зберегти моркву на довго

Цей спосіб не тільки зручний, але й дуже економний — вам не потрібні спеціальні контейнери чи пісок. Якщо ви шукаєте спосіб зберегти моркву без зайвого клопоту, то цей метод саме для вас. Але не варто закручувати пакети надто щільно, щоб залишити місце для вентиляції. Це допоможе уникнути гниття. І навіть якщо воно почнеться, то окремі пакети значно сповільнять розповсюдження процесу на інші морквини, тому ви встигнете відреагувати.

Також важливою є вологість. Якщо вона надмірна, то гниття також почнеться. Але чому може виникнути зайва вологість? Через бажання помити моркву. Так, в магазинах це потрібно для презентації товару. Але ж ви моркву хочете зберігати місяцями, а не продати за кілька тижнів, як роблять супермаркети. Тому мити її не треба. Пісок навпаки корисний! Особливо якщо вам не лінь його набрати, щоб зберігати в ньому моркву в ящика. Бажано, щоб пісок був річковим, а для знищення паразитів його краще попередньо прожарити в духовці. 

Свіжа, хрумка та соковита аж до травня: простий спосіб зберегти моркву на довго

Читайте також: 

Можливо зацікавить