Тирамісу з мандаринами на свято: всі гості будуть запитувати рецепт
Тирамісу — класичний італійський десерт, який давно став улюбленцем святкового столу. А якщо додати до нього мандарини, десерт заграє новими зимовими нотами. Легкий, ніжний і ароматний — такий тирамісу ідеально підходить для новорічних та різдвяних свят.
Інгредієнти:
- 250 г маскарпоне
- 3 яйця
- 80–100 г цукру
- 200 г печива савоярді
- 3–4 мандарини
- 150 мл мандаринового соку або слабкої кави
- 1 ч. л. ванільного цукру
- какао-порошок для посипання
- дрібка солі
Спосіб приготування:
- Відокремте жовтки від білків. Жовтки збийте з цукром та ванільним цукром до світлої пишної маси. Додайте маскарпоне й обережно перемішайте до однорідності.
- Білки з дрібкою солі збийте до стійких піків і акуратно введіть у крем, перемішуючи лопаткою знизу вгору.
- Очистіть мандарини, розділіть на часточки, за бажанням зніміть плівки. Частину можна нарізати шматочками.
- Савоярді швидко занурюйте в мандариновий сік або каву. Викладіть шар печива у форму, зверху — крем і шар мандаринів.
- Повторіть шари.
- Накрийте десерт плівкою та поставте в холодильник мінімум на 4 години, а краще — на ніч.
Перед подачею можна посипати тирамісу какао-порошком
Читайте також:
- «Празький торт» вдома: класичний рецепт дуже смачного десерту, який у вас точно вийде
- Пампухи на Святий Вечір і Різдво: давній рецепт
- Салат «Соняшник» для святкового столу: страва, яку обожнюють усі