Ціна досягла «космічних» висот: як волинянам зберігати часник до кінця весни
Для волинян стало актуальним питання, як довго зберігати часник. І справа не в тому, що наші співгромадяни стали побоюватися нападу недобрих сил, від яких, як відомо, часник добре захищає. Відповідь — у ціні на цей потрібний продукт — через спеку вона досягла «космічних» висот і перевищила 100 грн за кілограм. І буде рости, можливо, далі.
Тому зараз потрібно сто раз подумати над збереженням часнику, адже зайві сто гривень «на дорозі не валяються».
Свій варіант відповіді на це питання дала блогерка Вікторія, пишуть Факти.
Вона пропонує почати підготовку головок із сортування, відбираючи лише найкращі голівки.
Ті ж, що отримали якісь ушкодження, і розсипаються, йдуть у їжу в першу чергу.
Зберігати часник краще при температурі +2−4 градуси, але витримує він і до до мінус 2°. Вологість теж має бути помірною — 60−70%.
Сама господиня тримає часник у сітчатих ящиках чи в корзинках де він лежить таким невеликим шаром.
Для зберігання взимку можна задіяти сарай, гараж, а в квартирі — теплий балкон.
Ще голівки можна зберігати у паперових пакетах або у сітках з дірочками (це потрібно, аби він дихав). Також підійдуть полотняні мішечки, які треба\ повісити десь у прохолодному приміщенні (поліетиленові пакети тощо використовувати не можна).
«У нас дуже сухо і в будинку і в квартирі колись було дуже сухо і тому часник десь після Нового Року починав пересихати. Що можна зробити для цього? Якусь кількість часнику можна помістити також у паперовий пакет, а ще трохи — покласти в нижню шухляду холодильника, де зазвичай зберігаються овочі», — говорить господиня.
Читайте також:
- Сезон яблук: рецепт штруделя від луцької фудблогерки
- Пролежить до весни: як волинянам зберігати цибулю, щоб вона не гнила
- Сезон добігає кінця: як волинянам зберігати помідори, щоб вони не псувалися максимально довго