У місто на Волині приїздив «вакцинальний автобус»

У місто на Волині приїздив «вакцинальний автобус»

У центрі Горохова 27 квітня діяла «Територія здоров’я». Сюди приїхав вакцинальний автобус, обладнаний для проведення рутинної імунізації населення під час війни.

Про це розповіла Суспільному директорка обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталія Янко.

«Територію здоров’я» в Горохові облаштували з нагоди європейського тижня імунізації в Україні та щоб заохотити людей робити щеплення, – розповіла медична директорка Горохівського центру первинної меддопомоги Ірина Кауза.

Сімейна лікарка Орися Кравчук приймає людей в автобусі. Каже має планшет та дерматоскоп, за допомогою якого оглядає родимки в пацієнтів.

«Є певні критерії, коли потрібно дообстежити, тоді сімейний лікар дає направлення суто до дерматолога», – розповідає лікарка.

У сквері розгорнули намети, де жителі громади могли зробити експрес-тестування на гепатити В та С, СНІД, зробити експрес-тест на коронавірус та виміряти рівень цукру у крові.

Також горохівчани могли провакцинуватись проти дифтерії, правцю, кору, краснухи, паротиту та від коронавірусу.

Житель Горохова Ігор Лащук прийшов вакцинуватися від дифтерії. Каже, що знає про те, що варто проти цієї хвороби робити щеплення раз в десять років.

Керівниця обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталія Янко говорить, що рівень вакцинації в області торік був орієнтовно 90%. З її слів, для колективного імунітету рівень вакцинації серед населення має становити 95%. Торік в Україні він сягав 80% відсотків.

Наступним містом, де популяризуватимуть щеплення буде Рожище. Туди вакцинальний автобус приїде 28 квітня.

Читайте також:

Можливо зацікавить