Виходить наче копчена: рецепт маринованої скумбрії у пляшці

Виходить наче копчена: рецепт маринованої скумбрії у пляшці

Одним з найзручніших способів приготування маринованої скумбрії є метод використання звичайної пластикової пляшки. Це дозволяє рівномірно маринувати рибу і зберегти її природний смак, при цьому процес займає мінімум часу та зусиль.

Маринована таким способом скумбрія виходить дуже схожою на копчену. Рецепт риби пише Одна Хвилина.

Вам знадобиться:

  • 1 скумбрія;
  • 1 жменя цибулевого лушпиння;
  • 2 ст.лож. з гіркою солі;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. чорного чаю;
  • 6 горошків духмяного перцю;
  • 12 горошків чорного перцю;
  • 2 гвоздики;
  • 15 горошин коріандру.

У 2-літрову каструлю викладіть цибулеве лушпиння, яке попередньо промийте та просушіть. Додайте сіль, цукор, чай, чорний та духмяний перець, гвоздички, коріандр.

Залийте 1,5 л води, перемішайте, накрийте кришкою і поставте на плиту. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Після цього вогонь прикрутіть і проваріть близько 7 хвилин.

Відразу після цього процідіть вариво, щоб отримати чисту рідину. Відставте її вбік, щоб повністю прохолонула.

У скумбрії відріжте голову й випотрошіть. Ретельно промийте тушку. Якомога ближче до хвоста проткніть рибину паличкою. Візьміть пластикову пляшку й відріжте у неї горлечко.

Рибу на шпажці помістіть у пляшку так, щоб вона не торкалася дна й пластикових боків. Після цього залийте рибу цибулевим маринадом. Рідина має бути по самі вінця пляшки. Зверху затягніть поліетиленовим пакетом чи харчовою плівкою.

Поставте конструкцію у холодильник або винесіть на балкон, якщо пора року прохолодна. Залиште на 2 доби солитися й маринуватися. Коли дістанете з розсолу, паличку від’єднайте, а скумбрію промокніть паперовим рушником ззовні та зсередини.

Можете натерти тушку олією, щоб вона приємно блищала. Наріжте на порційні шматочки, викладіть на тарілку й подавайте до столу. Ніхто з гостей не здогадається, що це саморобна скумбрія. Всі подумають, що придбали готову копчену в магазині.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Чому у кімнатних калах росте лише листя, але немає квітів: як підживити вазон, щоб з’явилося багато бутонів

Чому у кімнатних калах росте лише листя, але немає квітів: як підживити вазон, щоб з’явилося багато бутонів

Скумбрія за 7 хвилин: швидкий рецепт соковитої риби на Святвечір

Скумбрія за 7 хвилин: швидкий рецепт соковитої риби на Святвечір

Найсмачніший «Наполеон» з мандаринами на свята: лінівий рецепт, який вдасться навіть у новачків

Найсмачніший «Наполеон» з мандаринами на свята: лінівий рецепт, який вдасться навіть у новачків

Святий вечір 2025: що має бути на столі та що категорично заборонено

Святий вечір 2025: що має бути на столі та що категорично заборонено

Тепла вода з куркумою зранку - чи справді вона така корисна

Тепла вода з куркумою зранку - чи справді вона така корисна

Не цвітне пеларгонія: чим підживити рослину, щоб вона розквітла взимку

Не цвітне пеларгонія: чим підживити кімнатну рослину, щоб вона розквітла взимку

Смакуватиме краще за будь-який ресторанний стіл: які закуски приготувати на Новий рік

Смакуватиме краще за будь-який ресторанний стіл: які закуски приготувати на Новий рік

Пісно, ситно й по-домашньому: як приготувати гречано-картопляні котлети на Святвечір

Пісно, ситно й по-домашньому: як приготувати гречано-картопляні котлети на Святвечір

Бегонія вкриється квітами: як у домашніх умовах підживити цей вазон, щоб він почав безперервно квітнути

Бегонія вкриється квітами: як у домашніх умовах підживити цей вазон, щоб він почав безперервно квітнути