Волинський блогер-пекар поділився рецептами трьох видів хліба
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептами трьох видів хліба.
Про те, як приготувати хліб, чіабату та багет, він розповів у соцмережах.
Інгредієнти (загальна вага - 2 кг):
- Борошно в/г(15г білка) 500 г;
- Борошно ц/з 300 г;
- Борошно 1/г 200 г;
- Вода(1) 650 г;
- Закваска 100% 200 г;
- Сіль 22 г;
- Вода(2) 50-100 г;
- Пудра білого гриба (можна не додавати) 50 г.
Спосіб приготування:
1. Заміс(1)° Всі інгредієнти окрім солі, води(2) і пудри білого гриба замішуємо до зволоження борошна.
2. Автоліз: 30хв.
3. Заміс(2)° 10-12 хв до еластичності (фінальна температура замісу 24-25с.) *другу воду можна не додавати або додвати не всю (залежить від борошна).
Чіабата
1. Бродіння 4 год при кімнатній температурі і 16год в холодильнику.
2. Формовка і вистійка 1.5-2год при кімнатній температурі.
3. Випічка: 10хв при 260С (з паром) і 10хв при 230С (без пару).
Багет
1. Бродіння 4 год при кімнатній температурі і 16год в холодильнику.
2. Передформовка 30 хв .
3.Формовка і вистійка 2 год.
4. Випічка: 10хв при 260(з паром) і 10хв при 230С (без пару).
Хліб
1. Бродіння 4-5 год. при кімнатній температурі.
2. Передформовка 30 хв.
3. Формовка і вистійка в холодильнику 18 год.
4. Випічка: 15 хв при 250 з паром і 15 хв при 240С (без пару).
Читайте також:
- Тихе «полювання» на Волині: де збирають повні відра грибів
- Сезон консервації на Волині: в якому посуді не можна варити варення
- Родзинка Волині: як приготувати смачні світязькі пончики