Волинський блогер-пекар поділився рецептами трьох видів хліба

Волинський блогер-пекар поділився рецептами трьох видів хліба

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептами трьох видів хліба.

Про те, як приготувати хліб, чіабату та багет, він розповів у соцмережах.

Інгредієнти (загальна вага - 2 кг):

  • Борошно в/г(15г білка) 500 г;
  • Борошно ц/з 300 г;
  • Борошно 1/г 200 г;
  • Вода(1) 650 г;
  • Закваска 100% 200 г;
  • Сіль 22 г;
  • Вода(2) 50-100 г;
  • Пудра білого гриба (можна не додавати) 50 г.

Спосіб приготування:

1. Заміс(1)° Всі інгредієнти окрім солі, води(2) і пудри білого гриба замішуємо до зволоження борошна.

2. Автоліз: 30хв.

3. Заміс(2)° 10-12 хв до еластичності (фінальна температура замісу 24-25с.) *другу воду можна не додавати або додвати не всю (залежить від борошна).

Чіабата

1. Бродіння 4 год при кімнатній температурі і 16год в холодильнику.

2. Формовка і вистійка 1.5-2год при кімнатній температурі.

3. Випічка: 10хв при 260С (з паром) і 10хв при 230С (без пару).

Багет

1. Бродіння 4 год при кімнатній температурі і 16год в холодильнику.

2. Передформовка 30 хв .

3.Формовка і вистійка 2 год.

4. Випічка: 10хв при 260(з паром) і 10хв при 230С (без пару).

Хліб

1. Бродіння 4-5 год. при кімнатній температурі.

2. Передформовка 30 хв.

3. Формовка і вистійка в холодильнику 18 год. 

4. Випічка: 15 хв при 250 з паром і 15 хв при 240С (без пару).

Читайте також:

Можливо зацікавить