Аромат осені: простий яблучний пиріг, який завжди вдається

Аромат осені: простий яблучний пиріг, який завжди вдається

Яблучний пиріг — це класика, яка ніколи не набридає. Простий у приготуванні, але завжди ефектний на смак, він поєднує ніжність бісквіту та свіжість яблук, створюючи аромат домашнього затишку й тепла.

Про це пише Oboz.ua.

Інгредієнти

  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 200 гр.
  • Сметана - 150 гр.
  • Рослинна олія - 80 гр.
  • Екстракт ванілі - 1 ч.л.
  • Сіль - щіпка
  • Пшеничне борошно - 250 гр.
  • Яблука - 4-5 шт.
  • Розпушувач -10 гр.
  • Цукрова пудра за смаком

Приготування

В першу чергу, наріжемо 2 яблука для начинки. Чисті яблука чистимо та нарізаємо шматочками. Відправляємо в чашу, після чого, поллємо їх трохи лимонним соком, щоб вони не потемнішали.

В окремій чаші змішаємо цукор і яйця, перетремо їх міксером. Після цього, додаємо м'яке вершкове масло, екстракт ванілі і сметану. Все знову збиваємо міксером.

Коли рідка маса стала однорідною, можемо починати поступово додавати просіяне борошно. Готове тісто має вийти як рідка сметана. У нього додаємо нарізані раніше яблука, перемішуємо все, щоб розподілити шматочки по всьому тісту.

Бажано, перед тим як помістити тісто в форму, змастити її олією. Викладаємо тісто, а поверх маємо викласти шматочки яблук.

Ось так повинен виглядати пиріг, коли всі яблука будуть викладені (3-4 шт.).

Аромат осені: простий яблучний пиріг, який завжди вдається

Тепер можемо посипати яблука цукром, бажано, тростинним.

Залишаємо пиріг в духовці на 1 годину при 180 градусах. Готовий пиріг ми посипемо цукровою пудрою, і коли він злегка охолоне, подамо до столу.

Читайте також:

Можливо зацікавить