Аромат осені: простий яблучний пиріг, який завжди вдається
Яблучний пиріг — це класика, яка ніколи не набридає. Простий у приготуванні, але завжди ефектний на смак, він поєднує ніжність бісквіту та свіжість яблук, створюючи аромат домашнього затишку й тепла.
Про це пише Oboz.ua.
Інгредієнти
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 200 гр.
- Сметана - 150 гр.
- Рослинна олія - 80 гр.
- Екстракт ванілі - 1 ч.л.
- Сіль - щіпка
- Пшеничне борошно - 250 гр.
- Яблука - 4-5 шт.
- Розпушувач -10 гр.
- Цукрова пудра за смаком
Приготування
В першу чергу, наріжемо 2 яблука для начинки. Чисті яблука чистимо та нарізаємо шматочками. Відправляємо в чашу, після чого, поллємо їх трохи лимонним соком, щоб вони не потемнішали.
В окремій чаші змішаємо цукор і яйця, перетремо їх міксером. Після цього, додаємо м'яке вершкове масло, екстракт ванілі і сметану. Все знову збиваємо міксером.
Коли рідка маса стала однорідною, можемо починати поступово додавати просіяне борошно. Готове тісто має вийти як рідка сметана. У нього додаємо нарізані раніше яблука, перемішуємо все, щоб розподілити шматочки по всьому тісту.
Бажано, перед тим як помістити тісто в форму, змастити її олією. Викладаємо тісто, а поверх маємо викласти шматочки яблук.
Ось так повинен виглядати пиріг, коли всі яблука будуть викладені (3-4 шт.).
Тепер можемо посипати яблука цукром, бажано, тростинним.
Залишаємо пиріг в духовці на 1 годину при 180 градусах. Готовий пиріг ми посипемо цукровою пудрою, і коли він злегка охолоне, подамо до столу.
Читайте також:
- Домашній яблучний пиріг, який не осідає після випікання — простий рецепт з доступних інгредієнтів
- Тане в роті: простий гарбузовий десерт без духовки, який підкорює з першої ложки
- Шоколадно-яблучний пиріг, який завжди вдається: ароматний десерт з простих інгредієнтів