Як приготувати аджику з помідорів на зиму: 4 прості рецепти

Багатьох цікавить, як приготувати аджику на зиму, щоб вона довго зберігала свій смак та аромат. Цей рецепт доволі простий та схожий до класичного рецепта аджики.
Як готується аджика на зиму з помідорів, - пише Уніан.
Аджика на зиму з овочів і яблук
- Помідори - 3 кг
- Яблука - 0,5 кг
- Морква - 0,5 кг
- Перець солодкий - 0,5 кг
- Перець гострий - 2 шт.
- Часник - 150 г
- Масло рослинне - 100 мл
- Оцет 9% - 50 мл
- Цукор - 2 ст. л
- Сіль - 1,5 ст. л
Овочі і яблука вимити, видалити насіння і нарізати інгредієнти шматочками. Все це скласти в блендер, подрібнити до однорідного стану, окремо подрібнити часник. Вилити овочеву масу в каструлю, поставити її на вогонь. Варити 1.5 години до густоти, додати сіль, цукор, оцет, рослинне масло і часник. Перемішати, довести до кипіння, а потім варити ще 10 хвилин, в кінці додати часник. Розкласти аджику в стерилізовані банки і закатати кришками.
Рецепт аджики гострої з хроном
- Помідори стиглі -2,5 кг
- Перець солодкий - 0,5 кг
- Перець гіркий - 300 г
- Часник - 150 г
- Хрін - 250 г
- Масло рослинне - 0,5 склянки
- Оцет 6% - 1 склянка
- Цукор - 4 ст. л
- Сіль - 2 ст. л
Корінь хрону вимити, очистити, нарізати шматочками. Подрібнити в блендері разом з часником, туди ж додати гострий перець. Помідори вимити, нарізати, теж подрібнити в блендері, так само вчинити з перцем. Ретельно перемішати цю масу, потім додати 0,5 ст.масла, 1 ст. оцту, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі і поставити в каструлі на вогонь. Варити 1 годину, потім розлити по стерилізованим банкам.
Аджика з кабачків на зиму
- Кабачки - 3 кгМорква - 500 г
- Перець солодкий - 500 г
- Часник - 5 головок
- Помідори - 1,5 кг
- Червоний перець мелений - 2,5 ст. л.
- Цукор - 100 г
- Сіль - 2 ст. л.
- Масло рослинне - 200 г
Помідори, моркву, часник і перець подрібнити в блендері, до них додати сіль, цукор, масло. Варити кабачкову аджику на середньому вогні, помішуючи, протягом 40 хвилин. Потім додати подрібнений червоний перець і варити ще 10 хвилин. Розкласти по стерильним банкам і закатати кришками.
Сира аджика з цибулею
- Помідори - 2 кг
- Перець гострий - 3 шт.
- Перець солодкий (червоний) - 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста - 3 шт.
- Часник - 1 головка
- Масло рослинне - 5 ст. л
- Оцет 9% - 3-4 ст. л
- Сіль - за смаком
Перці і помідори помити, вирізати серцевину і видалити насіння. Цибулю і часник очистити і промити. Подрібнити всі інгредієнти в блендері, перемішати, додати масло, сіль і оцет, а також подрібнені таблетки аспірину (3 шт буде достатньо). Таку аджику можна відразу подавати до столу або закатати в стерилізовані банки.
Читайте також: