Як приготувати пишний бісквіт без розпушувача: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати пишний бісквіт без розпушувача.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».
Інгредієнти (форма 16см):
- 4 великі яйця (категорія С0);
- 110г цукру + пакетик ванільного цукру;
- 20г кукурудзяного крохмалю;
- 120г просіяного борошна.
Яйця кімнатної температури збиваємо з цукром впродовж 5хв, якщо ручним міксером, то 7хв. Яєчна маса повинна стати білосніжною та збільшитись в об‘ємі мінімум у 3 рази. Саме за рахунок гарно збитих яєць, бісквіт чудово піднімається без розпушувача. Окремо з‘єднуємо просіяні крохмаль та борошно. У два прийоми додаємо сухі інгредієнти до яєчної маси. Тісто вимішуємо максимально акуратно лопаткою в одному напрямку по часовій стрілці. Але робити це потрібно швидко, щоб збереглась пориста структура бісквіта за рахунок присутності повітря в тісті.
Викладаємо тісто до високої форми (у мене роз‘ємне кільце обгорнуте фольгою знизу). Якщо немає високої форми, можна спекти бісквіт у формі 18см, він просто буде нижчий. Випікаємо у попередньо розігрітій духовці до 165 градусів орієнтовно 45хв. Готовність перевіряємо натисканням пальця на поверхню бісквіта, він повинен тріщати, як сніг під ногами, а ямочка від пальця швидко вирівнюється. Впродовж випікання духовку не відкриваємо.
Далі перевертаємо форму з бісквітом на решітку і даємо в такому стані повністю охолонути, таким чином охолодження відбудеться поступово та рівномірно, а бісквіт не осяде при своїй висоті. Далі проходимось по краях ножем і звільняємо його з форми. Готовий бісквіт ховаємо під харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 5 год.
Це робиться для того, щоб бісквіт стабілізувався і при нарізанні не кришиться. Даний бісквіт потребує додаткового просочення, адже в ньому абсолютно немає жирів. Підходить до усіх видів крему.
Читайте також:
- Ароматні та солодкі: найкращі сорти огірків, які ніколи не гірчать
- Отримаєте величезний врожай: сорти помідорів, які не бояться хвороб
- Абрикоси будуть розміром з яблуко: чим потрібно підживлювати дерево