Як приготувати пишний бісквіт без розпушувача: рецепт від луцької фудблогерки

Як приготувати пишний бісквіт без розпушувача: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати пишний бісквіт без розпушувача.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».

Інгредієнти (форма 16см):

  •  4 великі яйця (категорія С0);
  • 110г цукру + пакетик ванільного цукру;
  • 20г кукурудзяного крохмалю;
  • 120г просіяного борошна.

Яйця кімнатної температури збиваємо з цукром впродовж 5хв, якщо ручним міксером, то 7хв. Яєчна маса повинна стати білосніжною та збільшитись в об‘ємі мінімум у 3 рази. Саме за рахунок гарно збитих яєць, бісквіт чудово піднімається без розпушувача. Окремо з‘єднуємо просіяні крохмаль та борошно. У два прийоми додаємо сухі інгредієнти до яєчної маси. Тісто вимішуємо максимально акуратно лопаткою в одному напрямку по часовій стрілці. Але робити це потрібно швидко, щоб збереглась пориста структура бісквіта за рахунок присутності повітря в тісті.

Викладаємо тісто до високої форми (у мене роз‘ємне кільце обгорнуте фольгою знизу). Якщо немає високої форми, можна спекти бісквіт у формі 18см, він просто буде нижчий. Випікаємо у попередньо розігрітій духовці до 165 градусів орієнтовно 45хв. Готовність перевіряємо натисканням пальця на поверхню бісквіта, він повинен тріщати, як сніг під ногами, а ямочка від пальця швидко вирівнюється. Впродовж випікання духовку не відкриваємо.

Далі перевертаємо форму з бісквітом на решітку і даємо в такому стані повністю охолонути, таким чином охолодження відбудеться поступово та рівномірно, а бісквіт не осяде при своїй висоті. Далі проходимось по краях ножем і звільняємо його з форми. Готовий бісквіт ховаємо під харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 5 год.

Це робиться для того, щоб бісквіт стабілізувався і при нарізанні не кришиться. Даний бісквіт потребує додаткового просочення, адже в ньому абсолютно немає жирів. Підходить до усіх видів крему.

Читайте також:

Можливо зацікавить