Як засолити оселедець: вийде смачніший за магазинний
Оселедець — дуже популярна закуска. Засолити оселедець в домашніх умовах — це не так складно, як може здатися, і результат обов'язково вас порадує.
Як просто і смачно засолити оселедець, - пишуть Вікна.
Як правильно засолити оселедець: класичний рецепт
Інгредієнти:
- 1 оселедець;
- 1 л води;
- 100 г солі;
- 2 ст. л. цукру;
- 20 г суміші перців горошком;
- 4 лаврових листи.
Спосіб приготування:
- Розморожений оселедець очисть та видали нутрощі, залишивши голову за бажанням.
- Приготуй розсіл — доведи воду до кипіння та додай сіль, цукор, перець та лавровий лист.
- Дай розсолу охолонути до кімнатної температури.
- Поклади оселедець у банку і залий розсолом.
- Закрий кришкою і постав у холодильник на 24 години. Після цього оселедець буде готовий.
Як засолити оселедець в домашніх умовах: пряний посол
Інгредієнти:
- 2 оселедці;
- 1 л води;
- 2 ст. л. солі;
- 2 ст. л. цукру;
- 10 шт. перцю горошком;
- 4-5 шт. перцю духмяного;
- 4-5 шт. гвоздики;
- 2-3 шт. лаврового листа.
Спосіб приготування:
- Очисть оселедець від нутрощів та добре промий. Залиш голову, але видали зябра.
- Приготуй розсіл, доведи воду до кипіння та додай сіль, цукор і спеції.
- Дай розсолу прокипіти 3-4 хвилини. Загаси вогонь і дай розсолу охолонути.
- Поклади оселедця у контейнер, залий розсолом.
- За бажанням додай ікру чи молочко. Риба має простояти в розсолі при кімнатній температурі 3-4 години, а потім перенеси її в холодильник.
- Молочко та ікра будуть готові через 24 години, а рибка — через 48 годин.
Як засолити оселедець з гірчицею: рецепт покроково
Інгредієнти:
- 4 оселедці;
- 5 ст. л гірчиці;
- 2/3 склянки солі;
- 3 ст. л цукру;
- 1 л води;
- лавровий лист;
- духмяний перець, білий перець, насіння гірчиці (по дрібці);
- 1 коробочка кардамону.
Спосіб приготування:
- Очисть оселедці без голови й обмаж їх гірчицею, як ззовні, так і всередині.
- Залиш їх маринуватися, а тим часом готуй розсіл.
- З’єднай сіль, цукор, лавровий лист, духмяний та білий перець, гірчицю та кардамон, залий цю суміш водою і доведи до кипіння.
- Після цього охолоди розсіл і залий ним оселедці. Помісти їх у холодне місце на добу
Читайте також: