Як засолити оселедець: вийде смачніший за магазинний

Як замаринувати оселедець з цибулею

Оселедець — дуже популярна закуска.  Засолити оселедець в домашніх умовах — це не так складно, як може здатися, і результат обов'язково вас порадує.

Як просто і смачно засолити оселедець, - пишуть Вікна.

Як правильно засолити оселедець: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • 1 оселедець;
  • 1 л води;
  • 100 г солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 20 г суміші перців горошком;
  • 4 лаврових листи.

Спосіб приготування:

  1. Розморожений оселедець очисть та видали нутрощі, залишивши голову за бажанням.
  2. Приготуй розсіл — доведи воду до кипіння та додай сіль, цукор, перець та лавровий лист.
  3. Дай розсолу охолонути до кімнатної температури.
  4. Поклади оселедець у банку і залий розсолом.
  5. Закрий кришкою і постав у холодильник на 24 години. Після цього оселедець буде готовий.

Як засолити оселедець в домашніх умовах: пряний посол

Інгредієнти:

  • 2 оселедці;
  • 1 л води;
  • 2 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 10 шт. перцю горошком;
  • 4-5 шт. перцю духмяного;
  • 4-5 шт. гвоздики;
  • 2-3 шт. лаврового листа.

Спосіб приготування:

  1. Очисть оселедець від нутрощів та добре промий. Залиш голову, але видали зябра.
  2. Приготуй розсіл, доведи воду до кипіння та додай сіль, цукор і спеції.
  3. Дай розсолу прокипіти 3-4 хвилини. Загаси вогонь і дай розсолу охолонути.
  4. Поклади оселедця у контейнер, залий розсолом.
  5. За бажанням додай ікру чи молочко. Риба має простояти в розсолі при кімнатній температурі 3-4 години, а потім перенеси її в холодильник.
  6. Молочко та ікра будуть готові через 24 години, а рибка — через 48 годин.

Як засолити оселедець з гірчицею: рецепт покроково

Інгредієнти:

  • 4 оселедці;
  • 5 ст. л гірчиці;
  • 2/3 склянки солі;
  • 3 ст. л цукру;
  • 1 л води;
  • лавровий лист;
  • духмяний перець, білий перець, насіння гірчиці (по дрібці);
  • 1 коробочка кардамону.

Спосіб приготування:

  1. Очисть оселедці без голови й обмаж їх гірчицею, як ззовні, так і всередині.
  2. Залиш їх маринуватися, а тим часом готуй розсіл.
  3. З’єднай сіль, цукор, лавровий лист, духмяний та білий перець, гірчицю та кардамон, залий цю суміш водою і доведи до кипіння.
  4. Після цього охолоди розсіл і залий ним оселедці. Помісти їх у холодне місце на добу

Читайте також:

Можливо зацікавить