Як зберегти квасолю від жучків за допомогою часнику й лаврового листа
Щоб узимку мати смачну й цілісну квасолю без жучків і черв’ячків, важливо правильно підготувати її до зберігання. Досвідчені господині радять кілька перевірених способів — від заморожування до зберігання у скляних банках із часником. Дотримуючись простих порад, ви зможете насолоджуватися улюбленою квасолею не лише взимку, а й кілька років поспіль.
Є чимало способів, що допоможуть зберегти квасолю, пише news24.
1. Якщо є місце в морозильній камері, де ми вже писали можна зберігати і ягоди, і фрукти, й овочі, то відправте на зимівлю й квасолю. Навіть молоду можна заморожувати, а зрілу-суху — тим більш.
2. У скляній банці, яку щільно треба закрити кришкою, додавши 1 головку часнику. Проте краще розділити на зубки. На смак квасолі це не вплине, а от шкідників відлякає від затії зіпсувати бобові.
3. Ідеально висушену квасолю можна зберігати у пластикових пляшках. На дно покласти 1 зубчик часнику та 1 лавровий листок. Проте обов’язково квасоля має бути сухою, щоб не запріла і не зацвіла. Бо буде інша проблема, крім молі й жучків.
4. Якщо плануєте зберігати у підвалі чи на горищі, то краще це робити у стеблах. Але перекладіть стеблами кропу сухого. Щоб гризуни не зіпсували план якісного зберігання, не забувайте про боротьбу з ними теж.
5. Квасолю перед зберіганням варто прогріти в духовці, але не запекти, а саме прогріти. Це допоможе позбутися потенційних шкідників на стадії личинок. Прогріту квасолю остудити та пересипати в банки чи лотки, які будуть зберігатися у холодильнику.
Читайте також:
- Як правильно варити квасолю: поради, час приготування та трюки для ідеального результату
- Лаврове листя очищує ґрунт і відлякує шкідників: три листочки восени рятують урожай навесні
- Як за 25 хвилин зварити буряк та зберегти колір: лайфхак із пакетом та цукром