Як за 25 хвилин зварити буряк та зберегти колір: лайфхак із пакетом та цукром
Варений буряк за пів години без духовки, мультиварки чи мікрохвильовки — цілком реально! Достатньо знати один простий трюк із цукром і поліетиленовим пакетом. Завдяки цьому способу буряк виходить солодким, яскравим і соковитим, а каструля — чистою.
Багато господинь полюбляють закуски з вареним буряком, але далеко не всі знають, як прискорити процес варіння цього коренеплоду, пишуть Добрі новини.
Буряк належить до категорії одних із найкорисніших плодів у раціоні людини. Його використовують для приготування тих чи інших страв круглий рік. Втім, багато господинь відмовляються від приготування смаколиків через те, що його доволі непросто варити. Але ви можете значно прискорити цей процес. Експерти радять зварити наступним способом – і ви витратите на це менше часу.
Як швидко варити буряк на салат
Для початку ретельно промийте буряк. Якщо у плодів є хвостики, їх потрібно обрізати. Наступним кроком потрібно покласти коренеплоди в чистий поліетиленовий пакет без дірочок. Для гарантованої герметичності використовуйте два пакетики. Додайте всередину 1 чайну ложку цукру на кожні 250 грамів буряку. Це зробить смак плодів набагато кращим.
Далі потрібно щільно зав’язати пакетик, залишивши всередині якомога менше повітря, аби плоди не спливали на поверхню. Наступним кроком потрібно опустити плоди у воду, що кипить, та готувати на слабкому вогні 25-30 хвилин. Після цього потрібно одразу ж опустити буряк у холодну воду. Регулярно змінюйте її на холодну, адже гарячі плоди будуть швидко нагрівати крижану воду.
Такий метод приготування допомагає зберегти яскравий колір плодів, а також – “запаковує” всередині все корисні мікроелементи та вітаміни. Плоди виходять максимально соковитими й солодкими. Разом із тим, каструля, в якій ви варите буряк, залишається чистою. Під час приготування плодів немає характерного аромату.
Читайте також:
- Як правильно варити квасолю: поради, час приготування та трюки для ідеального результату
- Як приготувати м’які та соковиті котлети з фаршу без хліба
- Що додавати у сирники, аби вони не розвалювалися: один секретний інгредієнт