Їжу і ліки доставили водіям, заблокованим на пункті «Дорогуськ – Ягодин»

Їжу і ліки доставили водіям, заблокованим на пункті «Дорогуськ – Ягодин»

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників роздали 2500 тис. л. води, 1200 обідів та необхідні медикаменти водіям, що заблоковані перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

Про це повідомляють у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Також вже 10 днів активно допомагає команда World Central Kitchen. За цей час команда роздала майже 14 тисяч гарячих обідів.

Їжу і ліки доставили водіям, заблокованим на пункті «Дорогуськ – Ягодин»Їжу і ліки доставили водіям, заблокованим на пункті «Дорогуськ – Ягодин»

«Ягодин – Дорогуськ» – це найбільший вантажний пункт пропуску України. За добу, через з нього на в’їзд та виїзд може проїжджати по 680 вантажівок. Наразі, через блокаду кордону з польського боку, цей пункт пропуску перетинає кілька десятків вантажівок на добу. Окрім цього, з польського боку кордону у фізичній черзі очікують понад 800 вантажівок. 

Минулого тижня у рамках роботи Штабу – продукти, вода та ліки були доставлені водіям, що тривалий час очікують перед пунктами пропуску «Корчова – Краківець» та «Рава-Руська – Гребенне». Наразі кількість вантажівок у фізичній черзі з польського боку складає 700 та 600 транспортних засобів відповідно. 

Водії та перевізники, що заблоковані на кордоні, можуть звернутись на цілодобову гарячу лінію Укртрансбезпека, повідомити про потреби та будь-які інші пов’язані питання за номером: +38-(067)-120-04-83.

Додаткові потреби можна вказати через форму: 

https://bit.ly/47NapVX

Також, водії, що бажають евакуюватись до України, можуть заповнити форму за посиланням:

https://bit.ly/47lHSXT

Їжу і ліки доставили водіям, заблокованим на пункті «Дорогуськ – Ягодин»Їжу і ліки доставили водіям, заблокованим на пункті «Дорогуськ – Ягодин»

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство відновлення спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити українських перевізників їжею, питною водою, медикаментами допоки не буде відновлена стабільна робота пунктів пропуску. У той же час, Міністерство ініціювало направлення моніторингових груп з боку Європейського Союзу на заблоковані пункти пропуску з метою фіксації реальної ситуації, що склалась на кордоні.

Блокування КПП на кордоні з Україною

З 6 листопада польські перевізники заявили про початок страйку, який, за їхніми словами, триватиме до січня 2024 року.

В перші години були заблоковані три КПП на кордоні з нашою країною, а саме:

  • «Ягодин-Дорогуськ»;
  • «Краковець-Корчева»;
  • «Рава-Руська-Хребене».

«Обмеження» не стосуються автобусів, легкових автомобілів та пішоходів.

Й українські, і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту. Зокрема, волинські перевізники втрачають понад 2 тисячі євро у тиждень внаслідок простою вантажних авто.

Читайте також:

Можливо зацікавить