Запіканка з кабачків: проста вечеря, яка здивує смаком

Щоосені кабачки стають одним із найщедріших дарів городу, і з них легко приготувати страву, яка поєднає простоту та вишуканість. Лише кілька доступних інгредієнтів здатні перетворити звичайну вечерю на маленьке кулінарне свято.
Про це пишуть Добрі новини.
Інгредієнти
- Кабачки 500 г
- Яйця 2 штуки
- Олія для смаження
- Часник сушений, сіль, перець до смаку
- Борошно 1 столова ложка
- Шинка 60 г
- Моцарела 100 г
- Цибуля зелена 1 пучок
Приготування
Перш за все підготуйте основу. Тобто помийте та обсушіть кабачки. Якщо насіння занадто велике, вишкребіть його. Натріть овочі на великій тертці, трішки посоліть і залиште на 10 хвилин, щоб пустили сік. Потім ретельно відтисніть масу руками.
Далі у глибокій мисці збийте яйця з сіллю, перцем і сушеним часником до однорідної консистенції. Додайте відтиснуті кабачки та добре перемішайте. Всипте борошно, щоб суміш стала більш щільною й знову все ретельно перемішайте.
Тепер формуйте запіканку, але спочатку розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Потім викладіть половину кабачкової маси рівним шаром. Зверху розкладіть шинку, заздалегідь нарізану слайсами, посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею та рясно вкрийте натертою також на грубій терці, моцарелою, а тоді рівномірно розкладіть другий шар кабачково-яєчної маси.
Смажте під кришкою 5–7 хвилин на середньому вогні, після чого обережно за допомогою кришки або тарілочки відповідного до сковорідки діаметра, переверніть запіканку, знову накрийте кришкою та допікайте ще стільки ж часу (5-7 хвилин).
Бажано подавати готову страву гарячою з улюбленим соусом або зі сметаною. Втім, вона залишається смачною й після остигання.
Читайте також:
- Вересневі обробки помідорів: простий йодний розчин захистить від грибка і покращить смак плодів
- Чи можна вигулювати кота на повідці: пояснення зоозахисників
- Салат з баклажанів по-корейськи: пікантний рецепт, що підкорить з першої ложки