Аджика на зиму з помідорів: дуже вдалий рецепт
На ринках Волині - великий вибір помідорів, які залишаються доступними навіть наприкінці сезону. То ж саме час приготувати смачну аджику на зиму з томатів.
Простий та схожий до класичного рецепта аджики опублікували на сайті PMG.ua.
Для рецепту потрібні помідори, перець та решта допоміжних інгредієнтів.
- помідори — 3 кг
- болгарський перець — 1 кг
- гострий перець — близько 200 г (але все залежить від того, якої гостроти ви бажаєте),
- часник — 200 г,
- морква — 1 кг,
- олія — 200 мл,
- сіль — 2 столові ложки,
- цукор — 200 г,
- оцет 9% — 200 мл.
Рецепт аджики на зиму
- Всі овочі треба ретельно помити. Помідори, перець, моркву та часник почистьте. Помідори можна опустити в кип’яток на кілька секунд і зняти шкірку, хоча це не обов’язково.
- Далі всі овочі потрібно подрібнити. Найкраще для цього підійде м’ясорубка або кухонний комбайн. Овочі повинні перетворитися на однорідну масу. До речі, не забудьте використовувати рукавички при роботі з гострим перцем — це збереже ваші руки від опіків.
- Після того, як ви подрібнили овочі, змішайте їх в одній великій каструлі. Додайте олію, сіль, цукор та оцет. Варіть аджику на слабкому вогні приблизно 2 години, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Тут звертаємо увагу, що час варіння може бути і більший, адже наша мета — густа аджика. Відповідно, якщо помідори були занадто водянисті, то час кипіння можна збільшити.
- Коли аджика готова, її потрібно розкласти по стерилізованих банках. Це важливо, адже від цього залежить, як довго ваша аджика збережеться.
- Наповнені банки закрутіть кришками і залиште охолонути.
Читайте також:
- Фарширований перець на зиму: прості рецепти
- Рецепт лечо на зиму: смачні варіанти консервації
- Смачні салати на зиму: рецепти консервації для всієї родини