Аджика на зиму з помідорів: дуже вдалий рецепт

Що треба для аджики?

На ринках Волині - великий вибір помідорів, які залишаються доступними навіть наприкінці сезону. То ж саме час приготувати смачну аджику на зиму з томатів.

Простий та схожий до класичного рецепта аджики опублікували на сайті PMG.ua.

Для рецепту потрібні помідори, перець та решта допоміжних інгредієнтів.

  • помідори — 3 кг
  • болгарський перець — 1 кг
  • гострий перець — близько 200 г (але все залежить від того, якої гостроти ви бажаєте),
  • часник — 200 г,
  • морква — 1 кг,
  • олія — 200 мл,
  • сіль — 2 столові ложки,
  • цукор — 200 г,
  • оцет 9% — 200 мл.

Рецепт аджики на зиму

  1. Всі овочі треба ретельно помити. Помідори, перець, моркву та часник почистьте. Помідори можна опустити в кип’яток на кілька секунд і зняти шкірку, хоча це не обов’язково.
  2. Далі всі овочі потрібно подрібнити. Найкраще для цього підійде м’ясорубка або кухонний комбайн. Овочі повинні перетворитися на однорідну масу. До речі, не забудьте використовувати рукавички при роботі з гострим перцем — це збереже ваші руки від опіків.
  3. Після того, як ви подрібнили овочі, змішайте їх в одній великій каструлі. Додайте олію, сіль, цукор та оцет. Варіть аджику на слабкому вогні приблизно 2 години, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Тут звертаємо увагу, що час варіння може бути і більший, адже наша мета — густа аджика. Відповідно, якщо помідори були занадто водянисті, то час кипіння можна збільшити.
  4. Коли аджика готова, її потрібно розкласти по стерилізованих банках. Це важливо, адже від цього залежить, як довго ваша аджика збережеться.
  5. Наповнені банки закрутіть кришками і залиште охолонути.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Чому у кімнатних калах росте лише листя, але немає квітів: як підживити вазон, щоб з’явилося багато бутонів

Чому у кімнатних калах росте лише листя, але немає квітів: як підживити вазон, щоб з’явилося багато бутонів

Скумбрія за 7 хвилин: швидкий рецепт соковитої риби на Святвечір

Скумбрія за 7 хвилин: швидкий рецепт соковитої риби на Святвечір

Найсмачніший «Наполеон» з мандаринами на свята: лінівий рецепт, який вдасться навіть у новачків

Найсмачніший «Наполеон» з мандаринами на свята: лінівий рецепт, який вдасться навіть у новачків

Святий вечір 2025: що має бути на столі та що категорично заборонено

Святий вечір 2025: що має бути на столі та що категорично заборонено

Тепла вода з куркумою зранку - чи справді вона така корисна

Тепла вода з куркумою зранку - чи справді вона така корисна

Не цвітне пеларгонія: чим підживити рослину, щоб вона розквітла взимку

Не цвітне пеларгонія: чим підживити кімнатну рослину, щоб вона розквітла взимку

Смакуватиме краще за будь-який ресторанний стіл: які закуски приготувати на Новий рік

Смакуватиме краще за будь-який ресторанний стіл: які закуски приготувати на Новий рік

Пісно, ситно й по-домашньому: як приготувати гречано-картопляні котлети на Святвечір

Пісно, ситно й по-домашньому: як приготувати гречано-картопляні котлети на Святвечір

Бегонія вкриється квітами: як у домашніх умовах підживити цей вазон, щоб він почав безперервно квітнути

Бегонія вкриється квітами: як у домашніх умовах підживити цей вазон, щоб він почав безперервно квітнути