Березовий сік на зиму: найпопулярніші рецепти і як зробити консервацію

Березовий сік — це не лише смачний, а й корисний напій, який можна заготовити на зиму. Напій є чудовим джерелом вітамінів і мікроелементів, а завдяки правильному консервуванню можна зберегти його смак та корисні властивості на довгий час.
Найпопулярніші рецепти від господинь зібрали Факти ICTV.
Перед консервацією сік треба процідити через дрібне сито або марлю, згорнуту вдвічі, щоб очистити його від листя та лісових комашок, які можуть потрапити туди під час збору соку.
Банки добре промити, просушити у духовці, щоб були теплі, коли туди заливатимуть гарячий сік.
Березовий сік з апельсином (на 3-літрову банку)
- 3 л свіжого соку;
- 1 невеликий стакан цукру (приблизно 8 ст. ложок);
- 1 ч. ложка лимонної кислоти;
- 2 кільця апельсина.
Сік вилити в ємність, довести до кипіння, додати цукор та лимонну кислоту, на дно банки покласти апельсини і все залити гарячим соком. Закрутити металевою кришкою.
Березовий сік з лимоном та м’ятою
- 3 л свіжого соку;
- 1 невеликий стакан цукру (приблизно 8 ст. ложок);
- 1 ч. ложка лимонної кислоти;
- 2 скибки лимона;
- 1 гілочка свіжої м’яти або декілька листочків.
Якщо у вас лише суха м’ята, її краще перед консервацією залити окопом і додати чверть склянки настояної на м’яті води. Адже суха м’ята у банці може з часом гірчити.
Сік вилити в ємність, довести до кипіння, додати цукор та лимонну кислоту, на дно банки покласти м’яту, лимон і все залити гарячим соком. Закрутити металевою кришкою. Згодом смак соку нагадуватиме мохіто. Влітку це буде чудовий напій, який втамує спрагу.
Березовий сік із каркаде
- 3 л свіжого березового соку;
- 1 невеликий стакан цукру (приблизно 8 ст. ложок);
- 1 ч. ложка лимонної кислоти;
- 1 ч. ложка чаю каркаде.
Сік вилити в ємність, довести до кипіння, додати цукор та лимонну кислоту, на дно банки додати чай і все залити гарячим соком. З часом сік буде не лише смачним, а й гарний – яскраво-червоного кольору.
Березовий сік із льодяниками
- 3 л свіжого соку;
- 1 невеликий стакан цукру (приблизно 8 ст. ложок);
- 1 ч. ложка лимонної кислоти;
- 7 цукерок дюшесу чи барбарису.
Сік вилити в ємність, довести до кипіння, додати цукор та лимонну кислоту, на дно банки покласти цукерки і все залити гарячим соком. І закрутити металевою кришкою. Сік матиме приємний аромат дюшесу.
Читайте також:
- Як сіяти моркву, щоб не проривати: дієві поради, які позбавлять зайвого прополювання
- Морквяні пасочки-мафіни з карамельною начинкою: луцька фудблогерка поділилася святковим рецептом