Краще за нутеллу: шоколадно-гарбузовий крем-десерт, який готується за кілька хвилин

Осінь — ідеальний час для експериментів із гарбузом. Якщо звичні пироги вам набридли, спробуйте приготувати щось нове — ніжний і корисний шоколадно-гарбузовий крем-десерт.
Готується всього за 5 хвилин, а результат — краще за нутеллу, а за користю — просто чемпіон, пише Smachnenke.
Інгредієнти:
- Гарбуз (відварений або приготований на парі) — 250 г
- Темний шоколад (70% і більше) — 100 г
- Какао-порошок — 3 ст. л.
- Вершкове масло — 20 г
- Цукрова пудра або підсолоджувач — 1 ч. л. (за бажанням)
- Ваніль — за смаком
Приготування:
Приготуйте гарбуз на пару — він збереже свій колір, аромат і вітаміни. Варіть 5–10 хвилин до м’якості. До гарячого гарбуза додайте подрібнений шоколад — він одразу розтане, роблячи крем ніжним.
Введіть вершкове масло, какао, ваніль і, за бажанням, трохи пудри чи підсолоджувача. Збийте все у блендері до однорідної консистенції — отримаєте гладкий, блискучий, шоколадний крем.
Перекладіть у контейнер, охолодіть і поставте до холодильника на кілька годин, щоб крем загус.
Читайте також:
- Ніжний яблучний пиріг, який тане в роті: простий рецепт ароматної осінньої випічки
- Натуральне «золото» для орхідей: простий напій оживить навіть сплячі квіти
- Осінній смак у кожному шматочку: рецепт ніжної шарлотки з яблуками