Гарбузові оладки: простий і смачний осінній рецепт

Розпочався сезон гарбуза — одного з найкорисніших осінніх овочів. Нині він особливо свіжий та доступний, тож саме час урізноманітнити раціон.
З гарбуза готують як солоні, так і солодкі страви — від крем-супів та овочевих запіканок до пирогів і десертів. У будь-якому вигляді гарбуз не лише смакує, а й збагачує організм вітамінами та мікроелементами.
Про простий і смачний рецепт гарбузових оладок пише ТСН.
Інгредієнти:
- 300 г очищеного гарбуза
- 1 яйце
- 2–3 ст. л. цукру
- 150 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
- кориця або ванільний цукор
- олія – для смаження
Приготування:
Очистьте гарбуз від шкірки і натріть його на дрібній тертці. Додайте яйце, цукор, щіпку солі, спеції та добре усе перемішайте. Поступово до цієї маси додайте борошно та розпушувач. Замісіть тісто. Воно має бути як густенька сметана.
На розігріту сковороду з олією викладати ложкою невеликі оладки. Смажте оладки з обох боків до золотистої скоринки.
Читайте також:
- Простіше не буває: універсальний баклажанний соус до м’яса за кілька хвилин
- Як приготувати натуральний яблучний оцет у домашніх умовах — простий рецепт
- В’ялені помідори за 10 хвилин у мікрохвильовці: простий та швидкий рецепт