Квашена капуста буде хрусткою без води: бабусин рецепт

Соковита, хрустка та ароматна — саме такою має бути справжня домашня квашена капуста. І для цього зовсім не обов’язково додавати воду! Існує перевірений часом рецепт, де вся рідина — це натуральний сік, який капуста виділяє під час засолювання.
Що знадобиться:
- Капуста білокачанна — 2–3 кг
- Морква — 2–3 шт.
- Сіль (не йодована) — 1 ст. ложка з гіркою на кожен кілограм капусти
- Лавровий лист, перець горошком — за бажанням
Як приготувати:
- Нашинкуйте капусту тонкою соломкою. Моркву натріть на великій тертці.
- У великій мисці перемішайте овочі з сіллю. Добре помніть руками, поки капуста не пустить сік.
- Якщо хочете — додайте спеції: трохи лаврового листа, кілька горошин чорного перцю.
- Щільно утрамбуйте капусту в чисту банку або емальований посуд, щоб зверху виступив сік.
- Зверху покладіть тарілку чи кришку, придавіть гнітом.
- Залиште при кімнатній температурі на 2–3 дні. Щодня проколюйте капусту ножем або дерев’яною паличкою до дна — це дасть вийти газам.
- Коли капуста стане приємно кислою — перенесіть у холодне місце або холодильник.
Не додавайте воду — саме це забезпечує квашеній капусті ту саму приємну хрусткість і природний смак. А ще — використовуйте сіль без йоду!
Читайте також:
- Щедро вродили томати? Приготуйте малосольні помідори за цим рецептом – і через 3 дні будуть готові!
- Кисло-солодкий маринований болгарський перець на зиму: простий і смачний рецепт
- Рецепт кетчупу на зиму з томатів: забудете про куповані соуси