Квашена капуста буде хрусткою без води: бабусин рецепт

Квашена капуста буде хрусткою без води: бабусин рецепт

Соковита, хрустка та ароматна — саме такою має бути справжня домашня квашена капуста. І для цього зовсім не обов’язково додавати воду! Існує перевірений часом рецепт, де вся рідина — це натуральний сік, який капуста виділяє під час засолювання.

Що знадобиться:

  • Капуста білокачанна — 2–3 кг
  • Морква — 2–3 шт.
  • Сіль (не йодована) — 1 ст. ложка з гіркою на кожен кілограм капусти
  • Лавровий лист, перець горошком — за бажанням

Як приготувати:

  1. Нашинкуйте капусту тонкою соломкою. Моркву натріть на великій тертці.
  2. У великій мисці перемішайте овочі з сіллю. Добре помніть руками, поки капуста не пустить сік.
  3. Якщо хочете — додайте спеції: трохи лаврового листа, кілька горошин чорного перцю.
  4. Щільно утрамбуйте капусту в чисту банку або емальований посуд, щоб зверху виступив сік.
  5. Зверху покладіть тарілку чи кришку, придавіть гнітом.
  6. Залиште при кімнатній температурі на 2–3 дні. Щодня проколюйте капусту ножем або дерев’яною паличкою до дна — це дасть вийти газам.
  7. Коли капуста стане приємно кислою — перенесіть у холодне місце або холодильник.

Не додавайте воду — саме це забезпечує квашеній капусті ту саму приємну хрусткість і природний смак. А ще — використовуйте сіль без йоду!

Читайте також:

Можливо зацікавить