Яскрава маринована капуста з буряком за 15 хвилин: хрумка, ароматна й дуже смачна
Приготувати пікантну й яскраву закуску зі свіжої білокачанної капусти та буряка — простіше простого. Завдяки буряку капуста набуває красивого кольору, приємної солодкуватої нотки та особливої хрумкості.
Маринована таким способом, вона виходить настільки смачною й ароматною, що сміливо може стати окремою стравою на святковому столі, пише ТСН.
Інгредієнти:
- велика капустина
- 200 грамів очищеного буряка нарізаного соломкою
- 100 грамів коріння селери
- 50 грамів очищеного часнику
- 1 чайна ложка кмину
- 1 літр води
- 45 грамів солі
- 2 столові ложки меду
Спосіб приготування
Капусту необхідно нарізати довільними шматками середнього розміру такої форми, яка вам до вподоби. Свіжий буряк очистити від шкірки та нарізати соломкою. Те ж саме зробити з коренем селери.
Візьміть посуд в якому плануєте приготувати мариновану капусту. Викладіть шарами — капуста, потім буряк, селера. Між кожним шаром потрібно додати нарізаний шматочками часник та приправу кмину. Робити в такій послідовності поки не закінчаться інгредієнти.
Готуємо маринад. Для цього в гарячу воду необхідно додати мед та сіль, ретельно перемішати, щоб всі інгредієнти розчинилися. Далі маринадом залити овочі, щоб вода ледь покривала верхівку.
Далі банку необхідно накрити марлею і відправити у темне місце з кімнатною температурою 7-14 градусів. Вже через два тижні можна куштувати мариновану капусту з буряком. Коли капуста стане однотонного кольору, це означатиме, що вона готова. Після цього необхідно посуд з маринованою капустою накрити кришкою і помістити у холодне місце.
Читайте також:
- Не рветься і не липне до рук: як приготувати ідеальне тісто для вареників
- Торт за 15 хвилин без духовки: простий рецепт, який виручить під час відключень світла
- Маринована капуста за кілька годин: хрусткий рецепт, який завжди вдається