Морквяний торт із кремом: простий рецепт від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом морквяного торта.
Про те, як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Лучанка зазначила, що можна додавати різного роду начинку, таким чином урізноманітнювати сам тортик.
Інгредієнти (форма (d- 20 см):
- борошно - 250 г;
- яйця - 3 шт;
- цукор - 200 г;
- олія без запаху - 150 г;
- морква дрібно натерта - 250 г;
- кориця - 1,5 ч.л;
- сіль - 1/2 ч.л;
- розпушувач - 2 ч.л;
- горіхи подрібнені - 6 ст.л.
Крем
- вершки 33% - 150 мл;
- вершковий сир (по типу Філадельфія) - 700 г;
- цукрова пудра - 100 г
Збиваємо цукор з олією, додаємо по одному яйця і після кожного збиваємо. Змішуємо всі сухі інгредієнти (просіяне борошно, кориця, сіль, розпушувач) та додаємо до збитої маси. Легкими рухами перемішуємо лопаткою, додаємо моркву та горіхи. Ще раз перемішуємо.
Викладаємо у форму (дно застелене пергаментом, боки нічим не змащуємо) і випікаємо при температурі 170 градусів 40-50 хв, орієнтуємося на свою духовку, можливо довше. Перевіряємо на суху шпажку.
Дати бісквіту вистигнути і помістити на кілька годин (в харчовій плівці) в холодильник (в мене був ніч). Розділити на три коржі.
Готуємо крем: обов’язково охолоджені вершки, сир та пудру збиваємо кілька хвилин до утворення щільної маси.
Читайте також:
- Як змусити пеларгонію цвісти пишно: два простих правила догляду
- Легкий рецепт домашнього лаваша: фудблогерка з Луцька поділилась секретами