Просто, швидко і смачно: рецепт рогаликів від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом смачних рогаликів.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Facebook».
«Дуже просто, швидко і смачно! З доступних інгредієнтів», - написала Юлія.
Вам знадобиться:
- 530 г борошна;
- 140 г зцукру (для гладкої поверхні пудри);
- 8 г розпушувача;
- 2 г ваніліну;
- 200 г вершкового масла;
- 200 г нежирної сметани (10-15%);
- 1 яйце (С1).
З даної кількості інгредієнтів вийде орієнтовно 50 шт.
Приготування:
Борошно, ванілін, та розпушувач просіяти. Додати цукор і перемішати вінчиком. Натерти холодне масло на тертці, перемішуючи його з сипучою сумішшю.
Розтерти ще раз масу руками до утворення крихти. Додати холодні сметану та яйце. Вимішати тісто рукою, перекласти на робочу поверхню і ще трішки вимішати.
Поділити тісто на дві частини. Кожну загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1год. Розкатати тісто в пласт, вирізати круг.
Від центру порізати круг на рівні смуги. Покласти на краї невелику кількість згущонки. Загорнути рогалики. Викласти на деко з пергаментом, промазати яйцем з водою: 1 яйце + 1ст. л води. Випікати при 180° 25хв. Присипати пудрою
Читайте також:
- Пирій знову проростає: 5 простих порад, як назавжди позбутися найнебезпечнішого бур’яну
- Підживлення лохини у травні: які добрива допоможуть виростити великі та солодкі ягоди
- Отримаєте гарний врожай: коли садити помідори у травні 2025