Можна відгризти пальці: рецепт гарбузово-шоколадного торта від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом гарбузово-шоколадного торта
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Як розповіла Юлія, цей торт дуже смачний, що можна відгризти пальці.
Рецепт шоколадних коржів для торта (дві форми 22 см):
- 160 г вершкового масла кімнатної температури;
- 150 г цукрової пудри;
- 2 яйця (категорія С0);
- 130 мл молока;
- 50 г какао;
- 220 г борошна;
- 7 розпушувача.
Масло збиваємо з пудрою впродовж 5 хв. По одному додаємо яйця, вимішуючи масу до однорідності. Просіюємо борошно, какао та розпушувач. Додаємо третину до яєчно-масляної суміші. Далі додаємо третину молока. Чергуючи сухі інгредієнти з молоком, міксером замішуємо тісто. Тісто розливаємо по формах і випікаємо при 180 градусах 27-30хв.
Гарбузовий бісквіт:
- 2 яйця (категорія С0);
- 160 г цукру;
- цедра одного апельсина;
- 100 мл рослинної олії;
- 180 г пюре гарбуза (проблендерувати запечений гарбуз без шкірки);
- 200 г борошна;
- 20 мл апельсинового соку;
- 5 г розпушувача.
Яйця збиваємо з цукром 5-6 хв. Додаємо олію, цедру, сік лимона і пюре. Вимішуємо до однорідності міксером. Далі додаємо просіяні борошно і розпушувач. Вимішуємо тісто на низьких обертах до однорідності. Випікаємо при 180 градусах 35-40 хв. Даємо бісквіту охолонути і розрізаємо на два коржі.
Вершковий крем:
- 700 г вершкового сиру;
- 200 мл жирних вершків від 33%;
- 90 г цукрової пудри.
Охолодженні інгредієнти збити до однорідної щільної консистенції.
Пропитка:
- 150 мл апельсинового соку;
- 80 г цукру.
Сироп проварити дві хвилини після закипання і дати охолонути.
Шоколадний ганаш:
- 300 г шоколаду (молочний та чорний 1:1);
- 230 г вершкового масла кімнатної температури.
Шоколад розтопити, дати охолонути до кімнатної температури, додати масло, вимішати.
Збірка торта на відео.
Читайте також:
- Будуть свіжими до весни: як правильно зберігати яблука
- Іриски з дитинства: рецепт від луцької кондитерки
- Запечена капуста, чорний борщ, шашлик з вугра та славнозвісні пончики: Євген Клопотенко розповів про автентичну волинську кухню