Можна відгризти пальці: рецепт гарбузово-шоколадного торта від луцької кондитерки

Торт на Хелловін

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом гарбузово-шоколадного торта

Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Як розповіла Юлія, цей торт дуже смачний, що можна відгризти пальці.

Рецепт шоколадних коржів для торта (дві форми 22 см):

  • 160 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 2 яйця (категорія С0);
  • 130 мл молока;
  • 50 г какао;
  • 220 г борошна;
  • 7 розпушувача.

Масло збиваємо з пудрою впродовж 5 хв. По одному додаємо яйця, вимішуючи масу до однорідності. Просіюємо борошно, какао та розпушувач. Додаємо третину до яєчно-масляної суміші. Далі додаємо третину молока. Чергуючи сухі інгредієнти з молоком, міксером замішуємо тісто. Тісто розливаємо по формах і випікаємо при 180 градусах 27-30хв.

Гарбузовий бісквіт:

  • 2 яйця (категорія С0);
  • 160 г цукру;
  • цедра одного апельсина;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 180 г пюре гарбуза (проблендерувати запечений гарбуз без шкірки);
  • 200 г борошна;
  • 20 мл апельсинового соку;
  • 5 г розпушувача.

Яйця збиваємо з цукром 5-6 хв. Додаємо олію, цедру, сік лимона і пюре. Вимішуємо до однорідності міксером. Далі додаємо просіяні борошно і розпушувач. Вимішуємо тісто на низьких обертах до однорідності. Випікаємо при 180 градусах 35-40 хв. Даємо бісквіту охолонути і розрізаємо на два коржі.

Вершковий крем:

  • 700 г вершкового сиру;
  • 200 мл жирних вершків від 33%;
  • 90 г цукрової пудри.

Охолодженні інгредієнти збити до однорідної щільної консистенції.

Пропитка:

  • 150 мл апельсинового соку;
  • 80 г цукру.

Сироп проварити дві хвилини після закипання і дати охолонути.

Шоколадний ганаш:

  • 300 г шоколаду (молочний та чорний 1:1);
  • 230 г вершкового масла кімнатної температури.

Шоколад розтопити, дати охолонути до кімнатної температури, додати масло, вимішати.

Збірка торта на відео.

Читайте також:

Можливо зацікавить