Рецепт з Волині: як приготувати здобну та ніжну паску без замішування
Розповіли, як приготувати здобну та ніжну паску. Рецепт великоднього хліба походить із Волині.
Як зазначає авторка матеріалу на сайті «Коліжанка», щоб приготувати паску за оригінальним рецептом, потрібно було ретельно та довго місити паску. Дівчина ж вирішила пропустити крок замішування та додати трохи куркуми.
Паска з медом без замішування тіста
Інгредієнти
Тісто:
- 20 г дріжджів
- 150 г цукру
- 600 г борошна
- 8 жовтків
- 5 г ванільного цукру
- 0.5 ч.л солі
- 180 г вершкового масла
- 45 г меду
- 200 мл молока
- 50 мл коньяку
- 0.5 ч.л куркуми
(Можна додати родзинки)
Глазур:
- 250 г цукру
- 1 ч.л желатину
- 6 ст.л води
- 1 ч.л лимонного соку
Приготування
Тісто:
1. До дріжджів додати 50 г цукру та залишити на 10 хв, щоб розійшлися. Після цього додати тепле (не гаряче!) молоко та 150 г борошна, розмішати, прикрити харчовою плівкою та залишити на 30 хв.
2. Жовтки збити до побіління, додавши сіль, мед, ванільний цукор та решту (100 г) цукру.
3. До дріжджової маси, яка злегка збільшилась в об’ємі, додати збиті жовтки, коньяк, куркуму, розтоплене масло та 450 г борошна. Масу перемішати до однорідності (не місити), прикрити харчовою плівкою та залишити на 3 год.
4. Тісто викласти на поверхню, злегка помісити, розділити та викласти у форми для випікання. Залишити на 1,5 год і потім змастити збитим яйцем.
5. Випікати 40 хв при 180 °C (режим верх-низ, нижче середнього рівня духовки).
Глазур:
1. Желатин залити 2 столовими ложками холодної кип’яченої води та залишити на 10 хв.
2. Цукор розчинити у 4 ст.л води та довести до кипіння (до повного розчинення цукру).
3. Об’єднати желатин із цукровим розчином і збити міксером до загустіння та побіління (5-7 хв).
4. Додати лимонний сік та збивати ще 1-2 хв.
5. Глазур на охолоджені паски наносити відразу після її приготування.
Читайте також:
- Секрети пухкої паски: як готують великодній хліб на Волині
- Готуємось до Великодня: волинський блогер-пекар поділився рецептом швидкої паски
- Скільки коштує паска у магазинах та пекарнях Луцька
- Окраса пасхальної випічки: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати кракелюр