Швидкий лайфхак: як зварити буряк за 20 хвилин без запаху і зберегти яскравий колір

Як швидко та без клопоту зварити буряк

Буряк — один з найпопулярніших та найкорисніших овочів у нашому раціоні. Втім, багато господинь готують його нечасто через тривалий час варіння та характерний запах під час приготування. 

Вирішити ці незручності допоможе простий лайфхак, який значно спростить процес, пише Одна хвилина.

Все починається виключно з вибору коренеплодів. Найкраще для цього підійдуть плоди середнього розміру – частіше вони солодкі та готуються набагато менше за великі плоди. Ретельно вимийте їх під проточною водою, використовуючи губку або щітку для видалення всіх часточок землі. Шкірку потрібно обережно очистити тонким шаром, але не відрізати занадто багато м’якоти.

Якщо потрібно зварити буряк якомога швидше, то наступний метод стане вашим порятунком. Викладіть готові коренеплоди у воду, що вже кипить. Варіть їх на великому вогні без кришки 15-20 хвилин. Аби нейтралізувати характерний аромат та прискорити процес приготування, киньте в каструлю маленький шматочок чорного хліба. Готовність плодів можна перевіряти виделкою. Вона має легко входити в м’якоту.

Найважливіший трюк припадає на завершення процесу приготування. Потрібно злити окріп з каструлі й одразу ж залити готовий буряк крижаною водою на 10-15 хвилин. Так ви зможете зберегти яскравий та апетитний колір коренеплодів. 

Читайте також:

Можливо зацікавить