Смак дитинства: як приготувати ніжну гарбузову кашу

Гарбузова каша — це страва, яка поєднує ніжний смак і користь. Вона виходить яскравою, ароматною та наповненою вітамінами. Її легко урізноманітнити: замінити рис на іншу крупу або додати улюблені спеції, фрукти чи сухофрукти.
Рецептом поділився відомий український кухар Євген Клопотенко.
Який рис обрати для каші
Загалом, підійде будь-який білий рис. Але щоб гарбузова каша вийшла однорідною та ніжною, краще взяти круглозернистий, адже в ньому більше крохмалю. У той час довгозернистий рис, наприклад басматі, вийде більш розсипчастим.
Крім рису, гарбузову кашу можна зварити також з кукурудзяною крупою, манкою або навіть булгуром. Також дуже смачною виходить гарбузова каша з пшоном у мультиварці, з додаванням сухої журавлини та вершкового масла.
Що додати до гарбузової каші
Корицю, цедру лимона або апельсина, сухофрукти (родзинки, курагу, чорнослив), подрібнені горіхи. Також ви можете відрегулювати кількість меду або замінити його цукром. Крім цього, до гарбузової каші можна додати свіжі яблука свіжі на етапі додавання рису.
Як приготувати гарбузову кашу
Інгредієнти
- 500 г почищеного гарбуза
- 200 мл води
- 500 мл молока
- 50 г масла
- 2 ст. л. цукру
- 100 г рису
Гарбузова каша з рисом на молоці: покроковий рецепт
Підготуйте гарбуз, очистьте від шкірки та вийміть серцевину з насінням. 500 г очищеного гарбуза наріжте великими кубиками. Викладіть гарбуз у каструлю з товстим дном. Додайте 200 мл води та варіть 30 хв, потім воду обережно злийте. Відварений гарбуз потовчіть товкачкою у пюре.
Додайте до пюре 500 мл молока та доведіть його до кипіння. Тим часом промийте 100 г рису.
Увімкніть духовку розігріватися до 160 градусів. Додайте в каструлю до гарбуза 100 г рису, 50 г вершкового масла та 2 ст. л. цукру. Накрийте каструлю кришкою та поставте на дно духовки запікатися 30 хв при температурі 160 градусів. Або продовжуйте варити кашу на плиті, на мінімальному вогні 30-40 хв під закритою кришкою. Подавайте теплою.
Читайте також:
- Відбивні без м’яса: як приготувати смачну страву з баклажанів
- Маринований часник: пікантна закуска, яка прикрасить будь-який стіл
- Осінній тертий пиріг з гарбузом і сиром: ароматний домашній десерт, який закохує з першого шматочка