Смак дитинства: як приготувати ніжну гарбузову кашу

Як приготувати смачну гарбузову кашу

Гарбузова каша — це страва, яка поєднує ніжний смак і користь. Вона виходить яскравою, ароматною та наповненою вітамінами. Її легко урізноманітнити: замінити рис на іншу крупу або додати улюблені спеції, фрукти чи сухофрукти.

Рецептом поділився відомий український кухар Євген Клопотенко.

Який рис обрати для каші

Загалом, підійде будь-який білий рис. Але щоб гарбузова каша вийшла однорідною та ніжною, краще взяти круглозернистий, адже в ньому більше крохмалю. У той час довгозернистий рис, наприклад басматі, вийде більш розсипчастим.

Крім рису, гарбузову кашу можна зварити також з кукурудзяною крупою, манкою або навіть булгуром. Також дуже смачною виходить гарбузова каша з пшоном у мультиварці, з додаванням сухої журавлини та вершкового масла.

Що додати до гарбузової каші

Корицю, цедру лимона або апельсина, сухофрукти (родзинки, курагу, чорнослив), подрібнені горіхи. Також ви можете відрегулювати кількість меду або замінити його цукром. Крім цього, до гарбузової каші можна додати свіжі яблука свіжі на етапі додавання рису.

Як приготувати гарбузову кашу

Інгредієнти

  • 500 г почищеного гарбуза
  • 200 мл води
  • 500 мл молока
  • 50 г масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 100 г рису

Гарбузова каша з рисом на молоці: покроковий рецепт

Підготуйте гарбуз, очистьте від шкірки та вийміть серцевину з насінням. 500 г очищеного гарбуза наріжте великими кубиками. Викладіть гарбуз у каструлю з товстим дном. Додайте 200 мл води та варіть 30 хв, потім воду обережно злийте. Відварений гарбуз потовчіть товкачкою у пюре.

Додайте до пюре 500 мл молока та доведіть його до кипіння. Тим часом промийте 100 г рису.

Увімкніть духовку розігріватися до 160 градусів. Додайте в каструлю до гарбуза 100 г рису, 50 г вершкового масла та 2 ст. л. цукру. Накрийте каструлю кришкою та поставте на дно духовки запікатися 30 хв при температурі 160 градусів. Або продовжуйте варити кашу на плиті, на мінімальному вогні 30-40 хв під закритою кришкою. Подавайте теплою.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Золотисті гарбузові панкейки: простий осінній рецепт для затишного сніданку

Золотисті гарбузові панкейки: простий осінній рецепт для затишного сніданку

Як зберігати яблука, аби вони довго лежали та не псувались: поради експертів

Як зберігати яблука, аби вони довго лежали та не псувались: поради експертів

Як перевірити сир на натуральність: три прості способи, які можна зробити вдома

Як перевірити сир на натуральність: три прості способи, які можна зробити вдома

Відбір на ЧС-2026: де й коли дивитися матч Ісландія – Україна, прогноз букмекерів на поєдинок

Відбір на ЧС-2026: де й коли дивитися матч Ісландія – Україна, прогноз букмекерів на поєдинок

Яблучно-морквяний сік на зиму: перевірений рецепт вітамінної бомби

Яблучно-морквяний сік на зиму: перевірений рецепт вітамінної бомби

Оновлення модельного ряду авто: які бренди здивували найбільше

Оновлення модельного ряду авто: які бренди здивували найбільше

Морква по-корейськи на зиму: простий і швидкий рецепт ароматної закуски

Морква по-корейськи на зиму: простий і швидкий рецепт ароматної закуски

Найкращі сорти озимої цибулі в Україні, які дадуть гарний врожай: не гниють, не стрілкують і формують гігантські головки

Найкращі сорти озимої цибулі в Україні, які дадуть гарний врожай: не гниють, не стрілкують і формують гігантські головки

Соковита та хрумка: простий рецепт квашеної капусти на зиму від досвідчених кулінарів

Соковита та хрумка: простий рецепт квашеної капусти на зиму від досвідчених кулінарів