В Україні з'явилась сіль, яка знищує закрутки: господині мають знати про важливий нюанс

сіль для консервації, яка сіль не підходить для консервації

Цьогорічний сезон домашніх закруток для багатьох господинь став справжнім розчаруванням. Огірки втрачають хрумкість, капуста не кваситься, а банки вибухають одна за одною. Проблема виявилася  в солі.

Про сіль для консервації пише «Главред»

Яка сіль без Е536

"Ну це насправді, знаєте, жарти жартами, але от у нас цього сезону українські господині просто жаліються на те, що вся консервація, яку починають закривати, вибухає фактично, все летить у смітник", — йдеться в сюжеті.

Проблема полягає в імпортній солі, яку нині масово продають у супермаркетах. Часто це сіль турецького походження з домішками. Основна небезпека — добавка Е536, або фероціанід калію.

"У турецькій солі міститься така добавка, яка називається фереціоніт калію. Ця добавка Е536 — це харчова технологічна добавка, яка входить до класу антизлежувачів", — пояснює біохімік Ольга Гуренко.

Антизлежувачі допомагають солі не збиватись у грудки, але при консервації така добавка порушує ферментацію. У результаті — замість квашеної капусти та хрустких огірків виходить слизька маса, а банки починають бродити або навіть вибухати.

"Коли господині додають турецьку сіль до консервації, як правило, вони будуть скаржитися на плісняву, на слизькість, на те, що огірки можуть втрачати хрумкість", — застерігає експертка.

Яку сіль не можна використовувати для закруток

Ми часто радіємо, що сіль "добре сиплеться", не злиплася — і навіть не здогадуємося, що саме через ці властивості наші закрутки зіпсуються.

"Виявляється, додана до солі "єшка"… Для чого воно це додавлене? Для того, щоб сіль не комкувалась, не збивалась. Вона може стояти у вас рік і два, і три, і нічого, вона все сипиться, а ми думаємо, боже, яка класна сіль", — коментують українці.

Читайте також:

Можливо зацікавить