Разом роблять улюблену справу – домашню випічку: історія волинянок

На Волині доля разом звела жінок, які роблять улюблену справу – домашню випічку. Навколо себе їх зібрала пані Мирослава. Почалось все з того, що сама, як справжня господиня і матуся - почала балувати сім’ю. Як не дивно, на роботу пані Мирослава з трьома помічницями ходить... до лікарні. У лікарні частують і лікарів, і пацієнтів, і всіх охочих - в кого взагалі немає скарг на здоров’я.
Вже шість років жінки чаклують на скромній кухні, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.
«З самого початку готуємо пиріжки з перших днів. З картопелькою, пиріжок з капустою, сосиска в тісті, котлетка в тісті, біляшик з м’ясом. Приходять з селища, бо в нас ще так є заморозка. Крім біляшів і пиріжків, у нас ще є другі страви і заморозка. Заморозка — це млинці трьох видів, вареники різних видів, пельмені, голубці. Все своїми руками робимо, заморожуємо і напівфабрикати продаємо», - розповідає пані Мирослава.
Весь секрет у свіжій начинці та тісті. Його рецепт, — каже жінка, — простий, перейшов від коліжанки, однак пропорцій не видає. Каже, що в день продають до 200 розходиться одиниць випічки.
О 8-й ранку вже повний асортимент. Наразі майже все розпродано.
Пані Світлана родом з Тростянця. 10 років була бібліотекаркою, потім у Маневичах працювала в торгівлі. У цьому пиріжковому бізнесі — 5 років. Теж докладає руку до випічки, однак більше полюбляє стояти біля прилавка як продавчиня. Уже знає смаки людей.
Своє кулінарне середовище жінки жартома назвали "36,6". Один раз сюди завітавши, відмовитись від пігулки щастя, а зручніше — від астрономічної насолоди — вже буде неможливо, і будь-яка температура прийде у норму.
Читайте також:
- Смак Світязя вдома: рецепт легендарних шацьких пончиків
- Печиво, рулети й паски – для фронту: волинянка уже 10 років випікає смаколики захисникам