З 2 кілограмів буряка виходить ідеальна заправка для борщу: найкращий рецепт

З 2 кілограмів буряка виходить ідеальна заправка для борщу: найкращий рецепт

Взимку, коли немає часу або натхнення на довге приготування, домашня заправка для борщу — справжній порятунок. Вона економить години на кухні, дозволяє приготувати улюблену страву буквально за 20 хвилин, і при цьому зберігає насичений смак, колір та аромат. А ще така консервація — чудовий спосіб використати буряки з городу. З цієї простої заготовки можна зварити не один борщ — вистачить на багато разів.

Як законсервувати ідеальну борщову заправку на зиму, - пише Сенсація.

Які для цього потрібні інгредієнти:

  • Буряк — 2 кг (натерти на великій тертці або нарізати соломкою)
  • Морква — 1,2 кг (терта)
  • Цибуля — 1 кг (дрібно нарізана)
  • Болгарський перець — 0,5 кг (за бажанням, кубиками)
  • Помідори або томатна паста — 0,8–1 кг (або 400 г пасти)
  • Рослинна олія — 400 мл
  • Вода — 1 л
  • Цукор — 3–4 ст. л.
  • Сіль — 3 ст. л.Оцет 9% — 100 мл
  • Лавровий лист — 5 шт.
  • Часник — 5–6 зубчиків (в кінці)
  • Чорний перець горошком — 15 шт.

Спосіб приготування:

Натріть буряк і моркву, наріжте цибулю, перець, помідори (або розведіть пасту у воді).

У великій каструлі розігрійте олію. Додайте цибулю — обсмажте протягом п’яти хвилин. Потім моркву — ще 5 хвилин. Додайте буряк — тушкуйте 10–15 хвилин, постійно помішуючи.

Додайте томати, перець, спеції, воду

Вливайте воду, додавайте томати/пасту, сіль, цукор, лавровий лист, перець. Тушкуйте ще 15 – 20 хвилин.

Додайте оцет і подрібнений часник. Перемішайте. Тушкуйте ще 5 хвилин і знімайте з вогню.

Розкладіть гарячу заправку в стерилізовані банки (0,5 або 1 л);

Закрутіть кришками, переверніть догори дном, укутайте до охолодження;

Зберігайте у прохолодному місці або холодильнику.

Читайте також: 

Можливо зацікавить