З 2 кілограмів буряка виходить ідеальна заправка для борщу: найкращий рецепт
                            Взимку, коли немає часу або натхнення на довге приготування, домашня заправка для борщу — справжній порятунок. Вона економить години на кухні, дозволяє приготувати улюблену страву буквально за 20 хвилин, і при цьому зберігає насичений смак, колір та аромат. А ще така консервація — чудовий спосіб використати буряки з городу. З цієї простої заготовки можна зварити не один борщ — вистачить на багато разів.
Як законсервувати ідеальну борщову заправку на зиму, - пише Сенсація.
Які для цього потрібні інгредієнти:
- Буряк — 2 кг (натерти на великій тертці або нарізати соломкою)
 - Морква — 1,2 кг (терта)
 - Цибуля — 1 кг (дрібно нарізана)
 - Болгарський перець — 0,5 кг (за бажанням, кубиками)
 - Помідори або томатна паста — 0,8–1 кг (або 400 г пасти)
 - Рослинна олія — 400 мл
 - Вода — 1 л
 - Цукор — 3–4 ст. л.
 - Сіль — 3 ст. л.Оцет 9% — 100 мл
 - Лавровий лист — 5 шт.
 - Часник — 5–6 зубчиків (в кінці)
 - Чорний перець горошком — 15 шт.
 
Спосіб приготування:
Натріть буряк і моркву, наріжте цибулю, перець, помідори (або розведіть пасту у воді).
У великій каструлі розігрійте олію. Додайте цибулю — обсмажте протягом п’яти хвилин. Потім моркву — ще 5 хвилин. Додайте буряк — тушкуйте 10–15 хвилин, постійно помішуючи.
Додайте томати, перець, спеції, воду
Вливайте воду, додавайте томати/пасту, сіль, цукор, лавровий лист, перець. Тушкуйте ще 15 – 20 хвилин.
Додайте оцет і подрібнений часник. Перемішайте. Тушкуйте ще 5 хвилин і знімайте з вогню.
Розкладіть гарячу заправку в стерилізовані банки (0,5 або 1 л);
Закрутіть кришками, переверніть догори дном, укутайте до охолодження;
Зберігайте у прохолодному місці або холодильнику.
Читайте також:
- Універсальний маринад для помідорів і болгарського перцю на зиму: простий рецепт, який завжди вдається
 - Квашена капуста: класичний рецепт, який передавали з покоління в покоління
 - Салат «Десяточка» на зиму: смачна консервація з простих інгредієнтів