Ніжний яблучний пиріг з кремом — рецепт десерту, що тане в роті
 
                            Яблучний пиріг з кремом — це ніжний десерт, який поєднує соковиті яблука та легкий аромат ванілі. Він ідеально підходить як для затишного сімейного чаювання, так і для святкового столу.
Рецепт опублікували на сайті Смачненьке.
Інгредієнти для тіста:
- яйця — 3 шт.;
- сіль — дрібка;
- цукор — 50 г;
- вершкове масло — 70 г;
- борошно — 180 г;
- розпушувач — 2 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- яблука — 3 шт.;
- коричневий цукор — 2 ст. л.;
- кориця — 1 ч. л.;
- мускатний горіх — ¼ ч. л.;
- бренді — 2 ч. л.
Інгредієнти для крему:
- білки — 3 шт.;
- сіль — дрібка;
- цукрова пудра — 80 г;
- лимонна кислота — дрібка;
- сметана — 400 г.
Приготування:
Яйця змішати із сіллю та цукром, додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Яблука очистити від шкірки та серцевини, нарізати дрібними кубиками. Викласти яблука на сковорідку, посипати цукром. Коли цукор розтане, додати корицю й мускатний горіх. Влити бренді, перемішати яблука з прянощами.
У яєчну суміш просіяти борошно з розпушувачем, замісити еластичне, не липке тісто. Дві третини тіста викласти у форму для випікання, розподілити по дну й боках. Викласти карамелізовані яблука у форму.
Приготування крему: Білки збити з сіллю до легкої піни. Поступово додати цукрову пудру, збивати до стійких глянцевих піків. Додати дрібку лимонної кислоти, продовжити збивати. Вмішати сметану в білкову масу, акуратно перемішати. Викласти крем на шар карамелізованих яблук, рівномірно розподілити.
Посипати верх залишками тіста. Випікати пиріг при 180°C близько 30 хвилин.
Читайте також:
- Ніжний сирно-яблучний пиріг, який розлітається зі столу за лічені хвилини
- Яблучний пиріг на сметані — простий рецепт ідеальної домашньої випічки
- Як змусити орхідею цвісти місяцями: прості правила догляду, які працюють
- Пиріг з 5 яблук: осінній рецепт, який наповнить дім затишком і ароматом дитинства
 
                 
                 
                 
                     
                     
                     
                     
                     
                    