Королева італійської випічки: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати сфольятеллу
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом сфольятелли.
Відповідне відео він опублікував у соцмережах.
Тістечко називають королевою всієї італійської випічки.
Інгредієнти для начинки:
- 300г води;
- 80г манки;
- 2г солі;
- 80г яйця (1 яйце+1 жовток);
- 100г цукру;
- 250г рікоти;
- 100г цукатів апельсина.
Приготування:
1.З води, манки, солі, цукру і яйця зварити крем.
2.Додати рікоту і апельсинові цукати.
3.Охолодити.
Інгредієнти для тіста
- 500г борошна;
- 8г солі;
- 210г води;
- 10г меду;
- 150г смальця (можна замінити маслом).
Приготування:
1.З борошна,солі і води замішати дуже туге тісто.
2.Залишити на 30хв під плівкою для відпочинку.
3.Розкатати до 1мм і скрутити рулет, добре змащуючи смальцем.
4.Нарізати на шматочки по 1-1.5см.
5.Охолодити в холодильнику мінімум 1год.
6.Сформувати.
7.Начинити кремом і випікати при 190 °C (+ конвекція) 30-35хв.
Читайте також:
- «Думав, що все пропало»: волинянин розповів, як потрапив на «Мастершеф»
- Травневий посів: як волинянам виростити рясний врожай огірків
- Через спеку та дощі у волинських лісах «пішли» білі гриби: де їх шукати
- Поради від досвідчених городників: як волинянам виростити рясний врожай помідорів
- Грибний сезон на Волині: поради для любителів «тихого полювання»