Королева італійської випічки: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати сфольятеллу

Рецепт десерту

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом сфольятелли.

Відповідне відео він опублікував у соцмережах.

Тістечко називають королевою всієї італійської випічки.

Інгредієнти для начинки:

  • 300г води;
  • 80г манки;
  • 2г солі;
  • 80г яйця (1 яйце+1 жовток);
  • 100г цукру;
  • 250г рікоти;
  • 100г цукатів апельсина.

Приготування:

1.З води, манки, солі, цукру і яйця зварити крем.

2.Додати рікоту і апельсинові цукати.

3.Охолодити.

Інгредієнти для тіста

  • 500г борошна;
  • 8г солі;
  • 210г води; 
  • 10г меду;
  • 150г смальця (можна замінити маслом).

Приготування:

1.З борошна,солі і води замішати дуже туге тісто.

2.Залишити на 30хв під плівкою для відпочинку.

3.Розкатати до 1мм і скрутити рулет, добре змащуючи смальцем.

4.Нарізати на шматочки по 1-1.5см.

5.Охолодити в холодильнику мінімум 1год.

6.Сформувати.

7.Начинити кремом і випікати при 190 °C (+ конвекція) 30-35хв.

Читайте також:

Можливо зацікавить