Не кришиться і не липне: рецепт ідеальної глазурі від луцької фудблогерки

Не кришиться і не липне: рецепт ідеальної глазурі від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати глазур, що чудово тримає форму, не осипається після висихання та не прилипає до пальців. Завдяки желатину вона має еластичну текстуру, добре наноситься на поверхню паски та не тріскається.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

  • 5 г желатину (не менше 200 Блюм)
  • 25 мл холодної води для замочування желатину
  • 25 мл води для сиропу (можна замінити на фруктовий або ягідний сік, окрім ананасового)
  • 130 г цукру
  • Дрібка лимонної кислоти
  • Барвник (за бажанням: сухий, гелевий або водорозчинний)

Приготування:

Замочіть желатин у холодній воді та дайте набухнути. В окремій каструльці змішайте цукор, 25 мл води та лимонну кислоту. Поставте на вогонь трохи вище середнього.

Варіть сироп до повного розчинення цукру, потім зніміть з вогню й дайте охолонути до 65°C. Додайте замочений желатин у сироп, перемішайте вінчиком до повного розчинення.

Збивайте міксером кілька хвилин, поки маса не стане пишною і густою. Чим довше — тим краще. За бажанням додайте барвник.

Наносьте глазур на паски одразу. Ставте в холодильник на 2 години. Після — дайте постояти при кімнатній температурі, щоб глазур підсохла. Порада: якщо глазур загусла раніше, її можна легко підігріти на водяній бані або в мікрохвильовці.

Щоб точно відміряти 5 г желатину, фудблогерка радить не обнуляти вагу ємності, а просто додати до загальної ваги ще 5 г.

Читайте також:

Можливо зацікавить

У Луцьку інспектор муніципальної варти взяв хабар з ухилянта: як його покарали

У Луцьку інспектор муніципальної варти взяв хабар з ухилянта: як його покарали

«Наполеон» на пиві: луцька фудблогерка поділилась незвичним рецептом шоколадного торта

«Наполеон» на пиві: луцька фудблогерка поділилась незвичним рецептом шоколадного торта

«Бюджет зменшили вдвічі»: колишній головний тренер «Волині» пояснив, чому клуб не зміг повернутися в Прем'єр-лігу

«Бюджет зменшили вдвічі»: колишній головний тренер «Волині» пояснив, чому клуб не зміг повернутися в Прем'єр-лігу

Чи можна лягати спати голодним: коли перекус на ніч необхідний, а коли - шкідлива звичка

Чи можна лягати спати голодним: коли перекус на ніч необхідний, а коли - шкідлива звичка

У Луцьку - ДТП за участю двох автомобілів: капот розтрощений вщент

У Луцьку - ДТП за участю двох автомобілів: капот розтрощений вщент

Без ремонту понад 60 років: у Луцьку приводять до ладу прибудинкову територію в Привокзальному районі

Без ремонту понад 60 років: у Луцьку приводять до ладу прибудинкову територію в Привокзальному районі

Як приготувати пишний бісквіт без розпушувача: рецепт від луцької фудблогерки

Як приготувати пишний бісквіт без розпушувача: рецепт від луцької фудблогерки

«Було кілька пропозицій з-за кордону‎»:  екснаставник «Волині» розповів, чому не повертається до тренерської роботи

«Було кілька пропозицій з-за кордону‎»: екснаставник «Волині» розповів, чому не повертається до тренерської роботи

У Луцьку з благодійним концертом виступить гурт «Жадан і Собаки»

У Луцьку з благодійним концертом виступить гурт «Жадан і Собаки»