Не кришиться і не липне: рецепт ідеальної глазурі від луцької фудблогерки

Не кришиться і не липне: рецепт ідеальної глазурі від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати глазур, що чудово тримає форму, не осипається після висихання та не прилипає до пальців. Завдяки желатину вона має еластичну текстуру, добре наноситься на поверхню паски та не тріскається.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

  • 5 г желатину (не менше 200 Блюм)
  • 25 мл холодної води для замочування желатину
  • 25 мл води для сиропу (можна замінити на фруктовий або ягідний сік, окрім ананасового)
  • 130 г цукру
  • Дрібка лимонної кислоти
  • Барвник (за бажанням: сухий, гелевий або водорозчинний)

Приготування:

Замочіть желатин у холодній воді та дайте набухнути. В окремій каструльці змішайте цукор, 25 мл води та лимонну кислоту. Поставте на вогонь трохи вище середнього.

Варіть сироп до повного розчинення цукру, потім зніміть з вогню й дайте охолонути до 65°C. Додайте замочений желатин у сироп, перемішайте вінчиком до повного розчинення.

Збивайте міксером кілька хвилин, поки маса не стане пишною і густою. Чим довше — тим краще. За бажанням додайте барвник.

Наносьте глазур на паски одразу. Ставте в холодильник на 2 години. Після — дайте постояти при кімнатній температурі, щоб глазур підсохла. Порада: якщо глазур загусла раніше, її можна легко підігріти на водяній бані або в мікрохвильовці.

Щоб точно відміряти 5 г желатину, фудблогерка радить не обнуляти вагу ємності, а просто додати до загальної ваги ще 5 г.

Читайте також:

Можливо зацікавить

У Луцьку розширюють систему відеоспостереження: нові локації на двох проспектах міста

У Луцьку розширюють систему відеоспостереження: нові локації на двох проспектах міста

«Ви акторствуєте»: у Луцьку свідок у справі про втечу за кордон заплутався в показаннях
відео

«Ви акторствуєте»: у Луцьку свідок у справі про втечу за кордон заплутався в показаннях

День працівників сільського господарства: аграрії Луцького району отримали нагороди
фото

День працівників сільського господарства: аграрії Луцького району отримали нагороди

Понад 30 років служби: волинський рятувальник Ігор Васюхник пішов на пенсію з ДСНС

Понад 30 років служби: волинський рятувальник Ігор Васюхник пішов на пенсію з ДСНС

Від браконьєрів – звірям: мешканцям Луцького зоопарку передали 30 кг риби

Від браконьєрів – звірям: мешканцям Луцького зоопарку передали 30 кг риби

Насипний яблучний пиріг «Три склянки»: найпростіший десерт, який підкорив соцмережі

Насипний яблучний пиріг «Три склянки»: найпростіший десерт, який підкорив соцмережі

У Луцьку вулична суперечка переросла в жорстоке побиття

У Луцьку вулична суперечка переросла в жорстоке побиття

Лучани можуть виграти Nissan Leaf за донат у 300 гривень: стартував великий збір на дрони

Лучани можуть виграти Nissan Leaf за донат у 300 гривень: стартував великий збір на дрони

Заправка для супу на зиму: одна ложка — і перші страви готові за хвилини

Заправка для супу на зиму: одна ложка — і перші страви готові за хвилини