До святкового столу: рецепт новорічних тістечок від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом тематичних тістечок до святкового новорічного столу.
Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
«Неймовірно! Краса і смакота», - пишуть у коментарях.
Карамельний мус (8 тістечок):
- 270 г сиру вершкового сиру;
- 150 г згущеного молока;
- 120 мл молока;
- 200 мл вершків від 30%;
- 14 г желатину замоченого у 80 мл води.
Згущене молоко обʼєднуємо з молоком, доводимо до до кипіння. Знімаємо з підігріву і додаємо желатин. Далі масу обʼєднуємо з сиром кімнатної температури. Пробиваємо блендером до однорідності. Заповнюємо форми мусом наполовину і ставимо в холодильник на кілька хвилин, мус повинен «схопитись». Далі по центрі викладаємо начинку.
Шоколадне кремю:
- 1 жовток;
- 50 г чорного шоколаду;
- 100 мл молока;
- 3 г желатину замоченого у 15 мл води.
Молоко перемішуємо з яйцем до однорідності. Нагріваємо до легкого загущення (не більше 70 градусів). Додаємо желатин та шоколад. Вимішуємо до однорідності і розливаємо по формах (напівсфери діаметром 3 см). Ставимо в морозильник до повної заморозки.
- 130 г борошна;
- 65 г охолодженого вершкового масла;
- 45 г пудри;
- 35 г яєць;
- 20 г кукурудзяного крохмалю;
- 1 г солі.
До борошна, солі, пудри та крохмалю тремо охолоджене масло. Далі усе перетираємо до стану крихти руками. До крихти додаємо яйця. Замішуємо тісто. Тісто ділимо на дві частини і перекладаємо на шматки пергаменту. Зверху накриваємо також пергаментом і розкатуємо у тонкий пласт, товщиною 3 міліметри. Відправляємо в холодильник мінімум на 3 години. З тіста вирізуємо круги діаметром 7 см. Випікаємо на пергаменті близько 10 хв до румʼянцю.
Збірка тістечок - на відео.
Читайте також:
- Різдвяник ростиме, як на дріжджах: чим підживити рослину
- Делікатес з Волині по-новому: рецепт сучасної версії смідинської капусти