До святкового столу: рецепт новорічних тістечок від луцької фудблогерки

До святкового столу: рецепт новорічних тістечок від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом тематичних тістечок до святкового новорічного столу.

Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

«Неймовірно! Краса і смакота», - пишуть у коментарях.

Карамельний мус (8 тістечок):

  • 270 г сиру вершкового сиру;
  • 150 г згущеного молока;
  • 120 мл молока;
  • 200 мл вершків від 30%;
  • 14 г желатину замоченого у 80 мл води.

Згущене молоко обʼєднуємо з молоком, доводимо до до кипіння. Знімаємо з підігріву і додаємо желатин. Далі масу обʼєднуємо з сиром кімнатної температури. Пробиваємо блендером до однорідності. Заповнюємо форми мусом наполовину і ставимо в холодильник на кілька хвилин, мус повинен «схопитись». Далі по центрі викладаємо начинку.

Шоколадне кремю:

  • 1 жовток;
  • 50 г чорного шоколаду;
  • 100 мл молока;
  • 3 г желатину замоченого у 15 мл води.

Молоко перемішуємо з яйцем до однорідності. Нагріваємо до легкого загущення (не більше 70 градусів). Додаємо желатин та шоколад. Вимішуємо до однорідності і розливаємо по формах (напівсфери діаметром 3 см). Ставимо в морозильник до повної заморозки.

  • 130 г борошна;
  • 65 г охолодженого вершкового масла;
  • 45 г пудри;
  • 35 г яєць;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 г солі.

До борошна, солі, пудри та крохмалю тремо охолоджене масло. Далі усе перетираємо до стану крихти руками. До крихти додаємо яйця. Замішуємо тісто. Тісто ділимо на дві частини і перекладаємо на шматки пергаменту. Зверху накриваємо також пергаментом і розкатуємо у тонкий пласт, товщиною 3 міліметри. Відправляємо в холодильник мінімум на 3 години. З тіста вирізуємо круги діаметром 7 см. Випікаємо на пергаменті близько 10 хв до румʼянцю.

Збірка тістечок - на відео.

Читайте також:

Можливо зацікавить