Печінковий паштет на зиму: простий рецепт
Печінковий паштет — це смачна та корисна закуска, яку можна приготувати в домашніх умовах. Він має насичений смак і чудово зберігається в банках на зиму. Якщо ви хочете запастися смачними та корисними перекусами на холодну пору року, печінковий паштет — відмінний варіант.
Рецепт паштету з печінки на зиму пише Телеграф з посиланням на кулінарний канал «Моє подвір’я» у Youtube.
Він виходить смачним та ідеальним за консистенцією. Відмінно підійде як перекус із тостом.
Паштет із печінки на зиму
Інгредієнти :
- Свиняча печінка, серце, легені
- Сало
- Сіль перець
- Цибуля
- Морква
Спосіб приготування:
- Добре вимочуємо свинячу печінку, серце, легені (якщо взяти тільки печінку, паштет вийде «сухий», легені надають йому ніжного смаку) — разом 3 кг. Туди ж – півкілограма сала зі шкіркою. Відварюємо до готовності, додаючи сіль та перець.
- Підсмажуємо на салі по 0,5 кг нарізаної цибулі та натертої моркви. Все перемелюємо і заправляємо сіллю і перцем за смаком, для розрідження додаємо трохи м’ясного бульйону.
- Накладаємо у чисті стерилізовані банки. З цієї кількості продуктів готуємо 8 півлітрових банок. Відразу ж закочуємо банки стерилізованими кришками і фіксуємо затискачами (пристрій для консервування м’яса).
- Банки ставимо у каструлю із прохолодною водою. Стерилізуємо 5 годин при помірному кипінні. Затискачі знімаємо тільки після повного остигання, інакше кришки зірвуться від внутрішнього тиску.
- Якщо готувати паштет у духовці, банки накриваємо кришками без гумок. Слід притиснути кришки вагою, щоб менше випаровувався бульйон. Стерилізуємо при найменшому вогні п’ять годин. Після приготування одразу ж закочуємо банки новими стерилізованими кришками.
- Можна готувати і без затискачів. Тоді стерилізуємо як звичайні овочеві консерви: кришки не закочуємо, води наливаємо по «плічка» банок (щоб вона не потрапила всередину), стерилізуємо при найменшому кипінні. Виймаємо банки з каструлі та закочуємо кришками.
Читайте також: