Печінковий паштет на зиму: простий рецепт

Паштет з свинячої печінки і м'яса

Печінковий паштет — це смачна та корисна закуска, яку можна приготувати в домашніх умовах. Він має насичений смак і чудово зберігається в банках на зиму. Якщо ви хочете запастися смачними та корисними перекусами на холодну пору року, печінковий паштет — відмінний варіант. 

Рецепт паштету з печінки на зиму пише Телеграф з посиланням на кулінарний канал «Моє подвір’я» у Youtube.

Він виходить смачним та ідеальним за консистенцією. Відмінно підійде як перекус із тостом.

Паштет із печінки на зиму

Інгредієнти :

  • Свиняча печінка, серце, легені
  • Сало
  • Сіль перець
  • Цибуля
  • Морква

Спосіб приготування:

  1. Добре вимочуємо свинячу печінку, серце, легені (якщо взяти тільки печінку, паштет вийде «сухий», легені надають йому ніжного смаку) — разом 3 кг. Туди ж – півкілограма сала зі шкіркою. Відварюємо до готовності, додаючи сіль та перець.
  2. Підсмажуємо на салі по 0,5 кг нарізаної цибулі та натертої моркви. Все перемелюємо і заправляємо сіллю і перцем за смаком, для розрідження додаємо трохи м’ясного бульйону.
  3. Накладаємо у чисті стерилізовані банки. З цієї кількості продуктів готуємо 8 півлітрових банок. Відразу ж закочуємо банки стерилізованими кришками і фіксуємо затискачами (пристрій для консервування м’яса).
  4. Банки ставимо у каструлю із прохолодною водою. Стерилізуємо 5 годин при помірному кипінні. Затискачі знімаємо тільки після повного остигання, інакше кришки зірвуться від внутрішнього тиску.
  5. Якщо готувати паштет у духовці, банки накриваємо кришками без гумок. Слід притиснути кришки вагою, щоб менше випаровувався бульйон. Стерилізуємо при найменшому вогні п’ять годин. Після приготування одразу ж закочуємо банки новими стерилізованими кришками.
  6. Можна готувати і без затискачів. Тоді стерилізуємо як звичайні овочеві консерви: кришки не закочуємо, води наливаємо по «плічка» банок (щоб вона не потрапила всередину), стерилізуємо при найменшому кипінні. Виймаємо банки з каструлі та закочуємо кришками.

Читайте також:

Можливо зацікавить