Пісний шоколадний торт: ніхто не здогадається, що він без молока, яєць і масла
Пісний шоколадний торт можна приготувати без молока, яєць і масла — і при цьому він залишиться м’яким, вологим і насичено шоколадним. Завдяки простим інгредієнтам і вдалому поєднанню цей торт виходить неймовірно ароматним, а за смаком легко змагається з класичними шоколадними тортами. Він чудово смакує до чаю й обов’язково сподобається навіть тим, хто не дотримується посту.
Як приготувати пісний шоколадний торт з доступних інгредієнтів на швидку руку, - пише Сенсація.
Інгредієнти
- Борошно – 220 г
- Цукор – 150 г
- Рослинна олія – 100 мл
- Какао-порошок – 2 ст. л. з гіркою
- Вода – 300 мл
- Розпушувач – 10 г
- Ванільний цукор – 8 г
- Сіль – до смаку
- Шоколад – 160 г
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Арахіс – 100 г
Приготування
В глибоку миску всипаємо просіяне борошно. Сюди ж додаємо какао, яке теж просіюємо. Потім додаємо розпушувач, цукор, сіль та ванільний цукор. Все перемішуємо вінчиком.
Вливаємо 100 мл рослинної олії без запаху і воду кімнатної температури. Знову перемішуємо вінчиком до утворення шоколадної однорідної маси. По консистенції вона нагадує густу сметану.
Форму для випічки застеляємо пергаментним папером. Виливаємо все тісто і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною паличкою, вона має бути сухою. Потім залишаємо торт остигати.
Дві плитки шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовці чи на водяній бані. До нього додаємо 1 ст. л. рослинної олії, перемішуємо, а потім всипаємо арахіс і знову перемішуємо.
Викладаємо готову глазур на торт, розрівнюємо ложкою по всій поверхні. Тортик ставимо в холодильник, щоб глазур повністю застигла.
Читайте також:
- Найшвидший рецепт квашеної капусти без мороки: буде готова через кілька годин
- Київський торт вийде вдома смачніший, ніж магазинний: той самий рецепт
- Пісний пиріг з варенням до чаю: простий та швидкий рецепт, а виходить смачніший за будь-який торт