Пісний шоколадний торт: ніхто не здогадається, що він без молока, яєць і масла

Пісний шоколадний торт: ніхто не здогадається, що він без молока, яєць і масла

Пісний шоколадний торт можна приготувати без молока, яєць і масла — і при цьому він залишиться м’яким, вологим і насичено шоколадним. Завдяки простим інгредієнтам і вдалому поєднанню цей торт виходить неймовірно ароматним, а за смаком легко змагається з класичними шоколадними тортами. Він чудово смакує до чаю й обов’язково сподобається навіть тим, хто не дотримується посту. 

Як приготувати пісний шоколадний торт з доступних інгредієнтів на швидку руку, - пише Сенсація.

Інгредієнти

  • Борошно – 220 г
  • Цукор – 150 г
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Какао-порошок – 2 ст. л. з гіркою
  • Вода – 300 мл
  • Розпушувач – 10 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Сіль – до смаку
  • Шоколад – 160 г
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Арахіс – 100 г

Приготування

В глибоку миску всипаємо просіяне борошно. Сюди ж додаємо какао, яке теж просіюємо. Потім додаємо розпушувач, цукор, сіль та ванільний цукор. Все перемішуємо вінчиком.

Вливаємо 100 мл рослинної олії без запаху і воду кімнатної температури. Знову перемішуємо вінчиком до утворення шоколадної однорідної маси. По консистенції вона нагадує густу сметану.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером. Виливаємо все тісто і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною паличкою, вона має бути сухою. Потім залишаємо торт остигати.

Дві плитки шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовці чи на водяній бані. До нього додаємо 1 ст. л. рослинної олії, перемішуємо, а потім всипаємо арахіс і знову перемішуємо.

Викладаємо готову глазур на торт, розрівнюємо ложкою по всій поверхні. Тортик ставимо в холодильник, щоб глазур повністю застигла.

Читайте також:

Можливо зацікавить