Сирники без сковорідки: як приготувати ніжний і корисний сніданок у духовці

Сирники без сковорідки: як приготувати ніжний і корисний сніданок у духовці

Класичні сирники зазвичай смажать на олії, через що страва виходить калорійною та далеко не дієтичною. Фахівці радять відмовитися від сковорідки й обрати корисніший спосіб — запікання в духовці.

Такий метод не лише зберігає смак страви, а й допомагає контролювати вагу та підтримувати здоров’я, пишуть Добрі новини.

У духовці сирники виходять набагато ніжнішими та пишними завдяки рівномірному та поступовому процесу приготування. Крім того, це зручно – ви можете приготувати одразу багато порцій на всіх членів родини, і вам не доведеться постійно змінювати олію та мити сковорідку. Отже, для сирників у духовці знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 грамів сиру;
  • 1 куряче яйце;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • 3-4 столові ложки манної крупи;
  • Дрібка солі;
  • Ваніль на власний смак.

Першим кроком кисломолочний сир потрібно перетерти через сито або добре розім’яти виделкою до однорідної маси. Після цього додайте в суміш цукор, сіль та ваніль, добре перемішайте отриману масу. Поступово введіть манку або борошно до отримання густої, але однорідної консистенції тіста. Залиште його на 10-15 хвилин, аби воно настоялось і манка трішки набухла.

Сформуйте невеликі пампушки з сирного тіста та викладіть його на деко, яке попередньо застелили пергаментом із силіконовим шаром – так закуска не прилипне та легко відійде після готовності. Запікайте сирники у розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 20 хвилин до утворення скоринки.

Читайте також:

Можливо зацікавить